Miniklerden Geleceğin Tesislerine Ziyaret

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi’nin çevreci yatırımları arasında yer alan Çöpten Enerji Üretim Tesisi ve Hayvan Hastanesi Geçici Bakımevi minikleri ağırladı.

Fatih Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte şehrin geleceğine değer katan çevresel yatırımlar arasında yer alan Çöpten Enerji Üretim Tesisi ve Hayvan Hastanesi Geçici Bakımevi’ni gezerek, tesisler hakkında bilgilendirildiler.

İlk olarak Elazığ Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen araçla Çöpten Enerji Üretim Tesisi’ne gelen minikler, burada tesisin işleyişi ve çevreye sağlanan katkılar hakkında bilgi aldılar. Özellikle geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alan çocuklar, ellerinde kameralarla bol bol çekim yaptı.

Okul Müdürü Erhan Akdağ, yaptığı değerlendirmede sınırlı kaynaklarımızın olduğu bir dönemde bilinçli bir tüketici olmanın önemine vurgu yaptı.

Gezi programı kapsamında Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakımevini ziyaret eden çocuklar, karşılıksız ve koşulsuz sevgiyi gözler önüne serdi. Küçük dostlarıyla yakından ilgilenen minikler bu anları kameralarına yansıtarak bol bol fotoğraf çekindiler. Masumiyetleriyle küçük dostlarıyla son derece keyifli vakit geçiren çocuklara tesiste çalışan abla ve abileri tarafından da tesis hakkında bilgiler verildi.

Çocukların bilinçlendirilmesi adına böyle bir gezi düzenlediklerini ifade eden okul öğretmeni Veysel İl , “Çocuklar bizim geleceğimiz, bu yüzden istedik ki onlar bu tür çalışmaları yerinde görsün. Çünkü yarınlarımız onlara emanet, onlar ne kadar duyarlı olurlarsa yarınlarımız o kadar daha iyi olacaktır. Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okullarda verilen teorik eğitimlerin yanı sıra çocukların bazı konuları yaşayarak, görerek öğrenmesinin daha kalıcı olduğunun altını çizen okul öğretmeni Zekiye Göner ise Elazığ Belediyesi'ne teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN