Olaylı Seçime İtiraz Kabul Edildi!

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleşen Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesinde yaşanan usulsüz üye kaydı silmeleri ve yine usulsüz yeni üye kaydı iddiası ile BİMER ve Elazığ Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'ne yapılan itirazlara cevap geldi. Dernekler İl Müdürlüğü tarafından verilen cevapta, konunun incelendiği ve usulsüz üye silimi ve yeni üye kaydının tespit edildiği belirtilerek, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti eski yönetimi hakkında gerekli idari soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Yusuf Boydak tarafından yapılan açıklama şöyle:

Geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleşen Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesinde yaşanan usulsüz üye kaydı silmeleri ve yine usulsüz yeni üye kayıtları ile ilgili olarak, BİMER üzerinden ve dilekçe ile Elazığ Valiliği Dernekler İl Müdürlüğüne gerekli itirazlarımızı yapmıştık.

BİMER üzerinden yapmış olduğumuz itiraza, önceki gün cevap geldi.

Dernekler İl Müdürlüğü tarafından verilen cevapta, konunun incelendiği ve usulsüz üye silimi ve yeni üye kaydı tespit edildiği belirtilerek, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti eski yönetimi hakkında gerekli idari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Yine müracaatımız içerisinde yer alan genel kurulun usulsüz yapıldığı ve alınan açık oylama kararına katılmadığımız hakkındaki itirazın ise adli mercilerce yani mahkeme yolu ile yapılması gerektiği, tarafımıza bildirilmiştir.

Şimdi tarafımıza verilen cevaptan da anlaşıldığı üzere daha öncede belirttiğim gibi, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesinde ve seçimler esnasında yaşanan hadiseler, tamamen eski yönetimin kendine taraf bir yönetim seçme gayretini açıkça ortaya koymuştur. Yaşanan bu haksız durum, onlarca üye arkadaşımızın vicdanlarını sızlatmış ve 24 Ocak 2018 tarihi, Elazığ Basınında “kara gün” olarak yerini almıştır.

Umut ediyorum ki haklarında idari soruşturma başlatılan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti eski yönetimi, en ağır ceza ile cezalandırılır ve bir daha bu aziz şehrin gerçek vatan sever basın mensuplarına ve bu şehre haksızlıkta bulunmazlar!..

Şahsıma ve benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarıma karşı yapılan bu haksız tutumun, Türk adalet sisteminde ve Allah katında elbette karşılığı olacaktır.

Allah var, gam yok.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN