OSB'de 'Kurumsallaşma' Paneli

“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konulu panel yapıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konulu panel yapıldı.  

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun Verimlilik Haftası nedeniyle düzenlediği “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kalkınabilirlik” konulu panel yapıldı.

OSB konferans salonunda yapılan paneli Sanayi Ticaret ve Bilim Bakanlığı VGM’den Dr. Canan Arıkbay yönetti. FÜ’den Yrd. Doç. Dr. Özcan Demir, Sanica Boru Yönetim Kurulu üyesi Ali Fatinoğlu ve Karaköy Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü panele konuşmacı olarak katıldı.

Bu tür etkinliklerin özellikle OSB’deki kurumların gelişmesine önemli katkı yaptığını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Günümüzde kurumların büyümesi ve kendini geliştirmesi çok önemli. Ancak bunları yaparken bu alanda örnek oluşturan kurumların yöneticileri ile bir araya gelmek, onların yaptıklarının örnek alınarak gerekli girişimlerin yapılması önemli” dedi.

Konuşmacılar aile şirketlerinde kalkınabilirlik ve kurumsallaşma adına yaptıkları çalışmaların kendilerine getirdiklerini ve bunların uygulanmasında attıkları adımları anlattılar.

TRB1 Bölgesi’nde 325 şirket üzerinde bir araştırma yaptıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Özcan Demir, “Aile şirketlerinde kurumsallaşmak, büyümek ve hayatta kalmak isteyenlerin bu konuma gelmeleri kaçınılmaz bir gerçektir. Yaptığımız araştırmada özellikle ikinci kuşak bu konularda gerekli duyarlılığı göstermekte ve bunu sağlamak adına gerekeni yapmaktan yana olduklarını ortaya koymaktalar. Kurumsallaşma deyim yerinde ise tek kullanımlık bir ilaçtır. Kurallara bağlı kalınarak kurumsallaşma adına yol haritası belirlenmeli ve bu harita üzerinden hedefe doğru yürünmeli” dedi.

Sanica Boru Yönetim Kurulu üyesi Ali Fatinoğlu, Elazığ’da yatırım yaptıkları için son derece mutlu olduklarını belirterek, “Kurum olarak büyüdük ve bunun sıkıntılarını yaşamaya başladık. İstanbul’da Beylikdüzü’nde tesisimizi kurduğumuzda burası kimsenin gelmediği bir yerdi. Bugün şehrin içinde kaldık ve fabrikayı kurduğumuz arsanın değeri arttı. Sanayi tesisi olarak kalmamız bizi sıkıntıya sokar. Burada kurumların küçülmek yerine büyümesini devam ettirmek adına Borsa’ya açılması gerekir. Böylece ortak alarak kurumun küçülmesi yerine büyümesini devam ettirmeniz mümkün olur” ifadelerini kullandı.

Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ise öncelikli olarak el sanatları mesleğini yapanların bu mesleği severek yapmaları gerektiğini belirterek, “İşin çıraklığını, kalfalığını yapmadan bu işin sahibi olamazsınız. Bu işi yapabilmek için 12 S formülüne sahip çıkacaksınız. Sevgi ile yapacaksınız. Sizin olana sahip çıkacaksınız. Başkasının yaptığında gözünüz olmayacak. Sahiplenecek, sevecek, sezecek ve kendinizi işinize vereceksiniz” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN