'Sağlıklı Tabak' Eğitimleri Başladı

Obezite ile mücadele kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Tabak uygulamasını ev hanımlarına anlattı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü obezite ile mücadele kapsamında Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Tabak uygulamasını ev hanımlarına anlattı.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli  Dyt. Burçin Aygün ve Dyt. M.Ziya Köşker,  farklı günlerde 5 değişik kuran kursunda toplam 111 ev hanımına sağlıklı tabak eğitimi verdi.

Bu eğitim çerçevesinde 4 besin grubu olan Süt Grubu, Et-Yumurta -K. Baklagil Grubu, Sebze -Meyve Grubu, Ekmek ve Tahıl Grubu anlatıldı. Ayrıca sağlıklı yemek pişirme teknikleri, tuz ve şekerin zararlarından bahsedildi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş “Sağlıklı Tabak” uygulaması hakkında şu açıklamaları yaptı: “Sağlıklı Tabak atalarımızın uyguladığı ancak günümüzde unutulmuş uygulamaları kapsamaktadır. Gelişen teknoloji ile doğal ürünler yerlerini hazır ürünlere bırakmış durumdadır. Ayran yerini gazlı içeceklere, kurutulmuş meyveler paketlenmiş olarak satılan kızartılmış patates ve mısır ürünlerine ve geleneksel yöntemler ile hazırlanan gıdalar yerini katkı maddeleri ile hazırlanmış gıda ürünlerine bırakmış durumdadır. Bizler hem kendi sağlığımız hem de yetiştireceğimiz nesillerin sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için sağlıklı tabak önerisine uymalıyız. Mümkün olduğunca hazır gıdalardan kaçınmalıyız. Sebze ve meyve tüketimine önem vermeliyiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN