Şimşirgil Elazığlılarla Buluştu

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi kültürel etkinlikler dizisi kapsamında Elazığ'a gelen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, düzenlediği söyleşi ve konferanslarla birlikte tarihin bilinmeyen olaylarını vatandaşlara anlattı.

lazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas, Belediye meclis üyeleri ile birim müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmanlı tarihine ilişkin önemli bilgilerin sinevizyon eşliğinde anlatıldığı programda Abdülhamit Han ile ilgili bilinmeyen birçok konu ünlü tarihçi tarafından vatandaşlara aktarıldı.

"Kaynağı belli olmayan söylemlerle Abdülhamit Han çok yanlış tanıtıldı" diyen Şimşirgil, aralarında tarihçilerinde olduğu birçok kişinin henüz Abdülhamit'i doğru anlayamadığı ve anlatamadığını söyledi. Osmanlı'nın geçmişten itibaren çok ağır hakaret ve iftiralara maruz bırakıldığına değinen Şimşirgil, bu iftiraların büyük bir kısmının özellikle Abdülhamit Han dönemine denk geldiğini belirtti. Televizyon programlarının çoğunda hala Sultan Abdülhamit'in yanlış itham edildiğini ifade eden Şimşirgil, en doğru bilgiye ulaşmak için kişilerin yanlış söylemlerden tamamen kurtularak objektif olması gerektiğini söyledi.

Program sonunda ise sevenlerine kitap imzalayan Şimşirgil, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN