TKDK'nın Desteklediği Ürünler

(TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından Elazığ’da üretimi desteklenecek yöresel ürünler açıklandı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından Elazığ’da üretimi desteklenecek yöresel ürünler açıklandı.

TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan 12. Çağrı döneminde Elazığ yöresel ürünlerine de destek ‘Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi’ başlığı altında, Üretim tesislerinin ve idari binaların inşası, modernize edilmesi, genişletilmesi, yerel ürünlerin paketlenmesi ve el sanatları faaliyetine yönelik makine ekipman alımı ve proje hazırlığı için hizmet alımı harcamalarına %50 oranında hibe desteğinde bulunacaklarını kaydetmişti.

TKDK’dan yapılan açıklamada desteklenecek yöresel ürünler şu şekilde sıralandı;  “Erik, Ağın leblebisi, Dut Pestili, Üzüm Pestili, Orcik, Pekmez (dut ve üzüm),orcik şekeri, buzbağ şarap, badem şekeri, Tulum Peyniri, Salamura peyniri, Şekerli Peynirli Pide, lor peyniri,çökelek, tandır ekmeği, gömbe, içli köfte, Harput köfte, sırın, taş ekmeği, dolanger, tarhana, domates salçası, asma yaprağı, reyhan, nane, kekik, öküzgözü üzümü, kuru dut, dut unu, gezin çileği, ağın cevizi, ağın bademi, mantar, kofik dolması (biber-patlıcan kurusu), hedik, küte, hoş üzümü, kesmece, patile, erişte, Gezin kuru fasulyesi, Baskil kayısısı ve ürünleri, vişne, elma, kiraz, bulamaç (üzüm/dut muhallebisi), beyaz biber, ay-yıldız tatlısı, elazığ lahanası, kış kavunu, ayran çorbası, çedene kahvesi, kavun çekirdeği, kara kavurma, yağlı ekmek, tarhana, badem, badem içi, bulgur, vişne dondurması, domates kurusu, yufka, bal kabağı, turşu, kızılcık, su böreği, nohut, Elazığ pide ekmeği, bıldırcın eti ve yumurtası, pirpirim çorbası, tuzda tavuk, bumbar, çiğköfte, et sucuk, alıç, dardağan”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN