Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu: 'Kadın cinayetleri sayısı 2016 yılından beri sıfır'

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' etkinlikleri çerçevesinde yaptığı açıklamada, Kadın cinayetleri sayımız, 2016 yılından beri sıfır. Yine de şikayetleri hızlı bir şekilde değerlendiriliyor dedi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri çerçevesinde yaptığı açıklamada, "Kadın cinayetleri sayımız, 2016 yılından beri sıfır. Yine de şikayetleri hızlı bir şekilde değerlendiriliyor" dedi.

Tunceli’de "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi. Hüseyin Güntaş Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin insanlığa ihanet olduğunu belirterek, "Ben İçişleri Bakanlığınca oluşturulan KADES’i çok önemsiyorum, harika bir aplikasyon olarak değerlendiriyorum. Benim başıma gelir mi diye düşünmeyin. Bu öyle bir sistem değil. Yolda yürürken, toplu taşımaya binerken sizin veya başkasının başına bir olay gelebilir. Bir kadına bir zülüm ya da şiddet gerçekleşebilir. İki tık basmak suretiyle emniyet veya jandarma birimlerimiz birkaç dakika içerisinde orada olurlar. Lütfen, kadınlar KADES programını yüklesinler. Başınıza gelmesin ama bir şeye şahit olabilirsiniz ve hayat kurtarabilirsiniz. Çok önemli ve çok kıymetli. Kadın cinayetleri sayımız, 2016 yılından beri sıfır. Yine de şikayetleri hızlı bir şekilde değerlendiriliyor. Bu konuda hem valiliğimizin hem kaymakamlığımızın hem adli birimlerimizin hem de kolluk kuvvetlerinin bazı tedbir kararları uygulamaya etkileri var. Sene başından bu yana 182 tane önleyici tedbir kararı uygulamışız. 158 koruyucu tedbir kararı uygulanmış” dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu, daha sonra kadınlara karanfil verdi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN