Türkiye'nin 3'üncü Kerevit Tesisi Elazığ'da

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Türkiye'nin üçüncü kerevit tesisi Elazığ'a kurulacak.

Elazığ'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe desteğiyle, Türkiye'nin üçüncü kerevit ve su ürünleri işleme tesisi kurulacak. 

TKDK tarafından yapılan açıklamada Elazığ İl Koordinatörlüğü binasında hibe desteği sözleşmesi imza töreni yapıldığı bildirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ'da su ürünleri sektörünün önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, bundan maksimum düzeyde faydalanılması gerektiğinisöyleyerek, Kerevit ve su ürünleri işleme tesisinin, kentte balıkçılık sektörünün daha da gelişmesine katkı sunacağını belirtti.

Kaldırım, "İlimizde su ürünleri üretimi şu anda daha çok alabalık üzerinde yapılıyor. Biz tek ürün değil de ürün çeşitliliğinin oluşması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini ve aynı zamanda ürünlerin işlenerek hem iç piyasa hem de ihraç edilmesini istiyoruz. Bu yatırım ilimize hem istihdam hem de katma değer sağlayacak bir tesis olacaktır" ifadelerini kullandı. 

TKDK İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz ise yaklaşık 3,5 milyon lira değerindeki tesisin, 1 milyon 750 bin lirasının hibe olacağının bilgisini verdi. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN