1. Dede Korkut Hikâye Yazma Yarışması Sonuçlandı

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından düzenlenen 1. Dede Korkut hikâye yazma yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren isimleri Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından açıklandı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından düzenlenen 1. Dede Korkut hikâye yazma yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren isimleri Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından açıkladı.

Başkan Yanılmaz Türk hikâyeciliğinin zengin ve güçlü arka planına dikkat çekmek, dil ve kültürümüze hizmet etmek, edebiyata yatkın öğrencileri becerikli oldukları alanlara teşvik etmek amacıyla iki ayrı kategoride düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek 1. Dede Korkut Hikâye Yarışması çerçevesinde dereceye giren isimleri şu şekilde açıkladı:

Yarışmaya yetişkin kategorisinde 58, öğrenciler kategorisinde 17 olmak üzere toplam 75 hikâye katıldı. Jüri üyelerimiz tarafından büyük bir titizlikle değerlendirilen ve katılımcılar arasında Gençler Kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz Cevadi rumuzuyla Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesinden Atakan Pektaş "Görünmeyen Ruhlar Kaplar Geceyi'adlı hikâyesiyle birinci, Miray rumuzuyla Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinden Miray Zeynep Taş "Özgürlüğün Denizine Attığım Yumuşak Adımlar" adlı hikâyesiyle ikinci, Huzur rumuzuyla İmam Efendi Kız Anadolulu Lisesinden katılan Dilara Arslan ise "İsmet" adlı hikâyesiyle üçüncü olmuştur. Yetişkinler Kategorisinde derece alanlar ise Nebula rumuzuyla Hatay'dan katılan Murat Çarboğa "Göğün Işıktan Bozkırları" adlı hikâyesiyle birinci, Kız Kulesi rumuzuyla İstanbul'dan katılan Şeyma Kaya "Hüzünler Saklayan Bahçemde Zaman" adlı hikâyesiyle ikinci, Kâtip rumuzuyla Kastamonu'dan katılan Recep Çelik ise "Yürek Kambur Kaldı" adlı hikâyesiyle dereceye hak kazanmışlardır.

HİKÂYELER KİTAPLAŞTIRILACAK

Kültür ve sanat alanında birçok çalışmayı dernek ve vakıflarla birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Yanılmaz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Yaptığımız çalışmaları yazılı hale getirerek geleceğe önemli bir miras bırakmış olacağız. Bu açıdan yarışmaya katılan hikâyeleri kitaplaştırarak yazın hayatına kazandıracağız. Hikâyenin ödül törenini de daha 5-6 Ekim tarihlerinde şehir kültürü kültürlü şehir sempozyumu kapsamında düzenleyeceğimiz bir etkinlikle birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam ise yarışma çerçevesinde dereceye giren ve yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ettiğini belirterek her türlü desteği esirgemeyen Başkan Yanılmaz’a ve Elazığ Belediyesine teşekkür etti.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN