Alan: Yatırımların Önündeki En Büyük Engel Kalktı

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 20 Ocak 2018 tarih ve 30307 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişik Yapılmasına Dair Karar’ı hakkında açıklama yaparak,  elde edilen kazanımın ilin yatırımlar ve istihdamı açısından yeni bir dönemin miladı olduğunu ifade etti. 

2012 yılından beri Teşvik Yasası kapsamında 4. Bölgede yer alan ve bu nedenle yatırımcıların ilgisini çekemeyen Elazığ için artık yeni bir dönem başladığına vurgu yapan Başkan alan, Elazığ TSO’nun yoğun girişimleri ve mücadelesi sonrasında Elazığ Teşvik Yasası kapsamında artık 6. Bölge desteklerinden istifade edeceğini belirtti. 

Başkan Alan değerlendirmesinde, “ 2015 yılı Şubat ayında Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmemin ardından ilimizde yatırımların önündeki en büyük engelin Teşvik Yasası olduğunu tespit ettik. Bu tarihten itibarın çok büyük bir mücadelemiz oldu. Tüm kamuoyunun yakından bildiği gibi Sayın Başbakanımızın Çankaya Köşkünde ki Cazibe Merkezleri Lansman toplantısında canlı yayın esnasında Elazığ’a haksızlık yapıldığını ifade ederek, ilimizin mağduriyetini dile getirmiş ve bu konuda yeni bir düzenleme yapılması sözünü almıştık. 20 Ocak 2018 tarihi itibarı ile bu söz artık Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve resmiyet kazanmıştır. Dolayısı ile, İlimiz için yatırımların önündeki en büyük kalkmıştır. Yatırımcıların artık herhangi bir bahanesi kalmamış ve çok önemli potansiyel kaynakları olan ve yatırımlar açısından bölgemizdeki en cazip il olan Elazığ artık kabuğunu kırmıştır.

Oda başkanı olarak son üç yıldan beri çok büyük bir mücadele verdiğim Teşvik Yasasında bugün mutlu sona ulaşmanın huzurunu yaşıyorum. Odam ve şahsım olarak bu mücadeleyi verirken ‘havanda su dövüyor’ diyenler, mücadelemizin hiçbir safhasında arkamızda olmayan ve hatta özel söyleşilerinde bu işin olma ihtimalinin sıfır olduğunu iddia edenlere bugün nihai cevap verilmiştir. Ben öncelikle vermiş olduğumuz bu büyük mücadelede bizi mahcup etmeyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Bakanlar Kuruluna kalbi şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

ÖNEMLİ DESTEKLER VERİLDİ

Başkan Alan yapılan düzenleme ile Elazığ’da yapılacak yatırımlara önemli destekler sağlandığının altını çizerek, “Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan ilimizin de içinde yer aldığı 4 ve 5’inci bölge illerinde, Organize Sanayi Bölgelerinde yapılacak olan yatırımlar 6. Bölgede uygulanan tüm desteklerden, sektör ayrımı olmaksızın; aynı oran, miktar ve sürelerde yararlanabileceklerdir. Düzenleme ile; Sektör kısıtı kaldırılmış, Sigorta primi İşçi desteği ve Gelir Vergisi Stopajı desteği sağlanmıştır. OSB içindeki mevcut yatırımcılarımızda kapasite artımı ile desteklerden istifade edebilecektir.

Yapılan düzenleme ile, Elazığ’ın çok önemli yatırımlar alacağını belirten Başkan Alan; “Son üç yıl içerisindeki yurt içi ve yurtdışındaki tüm görüşmelerimizde Teşvik konusu hep engel olarak karşımıza çıktı. Yeni düzenleme ile birlikte ilimiz başta emek yoğun olan tekstil gibi çok büyük yatırımların adresi olacaktır. Yurt içinden ve dışından marka yatırımlar başta olmak üzere çok sayıda girişimci artık Elazığ’ı tercih edeceklerdir.

Vermiş olduğumuz büyük mücadelenin sonunda elde ettiğimiz bu kazanımın ilimize, iş dünyamıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, görevini layıkıyla yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisinde en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN