Asilhan Arslan Yeniden Başkan

Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Teknokentteki Dernek binasındadüzenlenen genel kurulda, derneğin kurucu başkanı Asilhan Arslan’ın oluşturduğu tek liste, yeniden seçildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Asilhan Arslan,  derneğin kuruluşundan bugüne yaklaşık altı ay geçtiğine değinerek, "Malumunuz üzere ordumuz dolayısıyla Ülkemiz, bugüne kadar henüz adı konulmamış bir savaşın içinde idi. Ancak; son bir aylık dilimde adı belli olan bir savaş içindeyiz. Dış mihraklar savunma sanayimize ciddi defanslar uygulamaktalar. Böylece tankımızın helikopterlerimizin motorunu alamıyoruz. Gizli ambargo uygulamaları ile karşı karşıyayız. Kendi göbeğimizi kendimizin keseceğinin elzem olduğu bu dönemde bu Şehirden nasıl bir duruş sergileyebiliriz diye uzun zamandan beri kafa yoruyorduk. Değerli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Şuay Alpay ve Müsteşarımız İsmail Demir beyin bu yöndeki faaliyetlere destek projelerinin olduğunu bunu Altinçevre Elazığ'dan başlatılması savunma sanayimize katkısı olacaktır. Düşüncesi yoğunlaştı. Bizlerde şu an itibariyle 43 kişilik  Sanayici-İşadamı ve Akademisyenlerden oluşan bu derneği kurduk. Gerek Bakanlık düzeyinde ve gerekse Savunma Sanayi Kümelenmesi açısından ilgili kurum ve kuruluşlarla yoğun tempolu çalışmalar yaptık. 
Tüm bu çalışmalarımızın başlangıç neticelerini kısa zamanda alabilmek oluşumumuzun ne kadar yerinde ve zamanında yapıldığının en büyük göstergesidir.

Üyemiz olan firmalarımız Savunma Sanayi Müsteşarlığına bağlı Aselsan , Havelsan, Roketsan ve Tai Firmaları ile ciddi proje anlaşmaları yapmış olması şehrimizin gurur kaynağıdır. Bizler SUHA Kümelenme Derneği olarak şehrimizin tüm dinamiklerinin bu oluşumu sahiplenmesini önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Faaliyetlerinin sonucunda kazananın Elazığ ve türkiye olduğunu söyleyen Arslan, yeni göreve gelen yetkili organlarımıza başarılar diledi. 

Yapılan seçimler ile Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeliklerine; Asilhan Arslan, Ahmet, Erhan Akın, Şaban Yaşa, Hasan Uzun, Mehmet Güleç, Sami Pirinççi, Ebedin Ergün, Mustafa Kaya, Galip Aydın,  Emrullah Gürbüz.  asıl üyeliklere; Tayfun Soyuyüce, İhsan Şahin, Muhammet Ali Akdağ, Abdullah Akın, Mete Obuz, Mahmut 
İnci ve Ömer Cem Gürbüz Yedek seçildi. 

Denetleme Kurulu Asıl ve Yedek üyeleri ise Zülfü Altıntaş, İzzet Özen, Servet Yaşar Özdemir, Halil Akpınar, İnanç Demir ve Aytuğ Boyacı oldu. 
 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN