Çevre Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Dünya Çevre Koruma Haftası münasebetiyle Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde 'Atık Toplama Kampanyası' adlı bir program gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Dünya Çevre Koruma Haftası münasebetiyle Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde ‘Atık Toplama Kampanyası’ adlı bir program gerçekleştirildi.

Programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci ve çok sayıda çevreci aile katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, “Yiğit insan ülkesini, duyarlı insan çevresini korur” sloganıyla çevre haftası bilinci oluşturmaya yönelik Elâzığ Belediyemizce ortaklaşa birçok program yaptık. Ben kıymetli başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çevrenin bize Allah'ın bir emaneti olduğuna vurgu yaptı ve  “Bizden sonra gelecek olan nesilleri korumak, kollamak ve en düzgün bir şekilde teslim etmek üzere bu emanete sahip çıkmalıyız. Bizim kültürümüz, dinimiz, peygamberimiz çevreyi korumayı, kollamaya ve gelecek nesillere sağlam bir şekilde teslim etmeyi bize bir görev olarak vermiştir. Elâzığ’ımızda çöp toplarken çöpü ayrıştırma üzerine birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalarla yüz binlerce ağacın kesilip kâğıt yapılmasının önüne geçmiş olduk. Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri hanımefendinin başlatmış olduğu “Sıfır Atık” projesine bizde Elâzığ’dan desteklerimizi veriyoruz ve bugün itibariyle Koç İlköğretim Okulu’nda sıfır atık projesini gerçekleştirecek olan cihazı Elâzığ Belediyesi olarak aldık ve okula hediye ettik. Ben herkesin 5 Haziran Çevre Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı. 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

Çevre Şehircilik İl Müdürü ve Elazığ Belediyesi tarafından ortaya konulan bu güzel işbirliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Dünyanın her yerinde 5 Haziran Çevre Günü olarak kutlanıyor ve çevre haftası etkinlikleri yapılıyor. Dünyaya sunacağımız projelerimiz var. Sıfır atık projesi ile çevreye olan duyarlılığı artıran çevre bilincini geliştiren değerli cumhurbaşkanımıza ve kıymetli eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz mekânlar bizden şeref alır. Mekânları değerli, kıymetli kılan orada yaşayan insanlardır. Yoksa hiçbir kıymeti yoktur. Dolayısıyla bulunduğumuz mekanlara şeref vermemiz, değer katmamız lazım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN