Sağlık

Sağlık Haberleri

Bakan Akdağ Açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastaneleri cihaz olarak daha çok zenginleştiriyoruz. Gerekirse hastaneleri tamirat, tadilatla, hatta gerekirse yeni hastaneler yapmak suretiyle, güvenlik kuvvetlerimize en mükemmel hizmeti, onların güvenliklerini de dikkate alarak, yeni bir düzenleme içerisindeyiz." dedi.

Karataş Devam Dedi

Kamu ve Üniversitesi Hastaneleri Sağlık, Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasının (Kamu Sağlık-Sen) 2.Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede Ümit Karataş ikinci kez güven tazeleyerek Genel Başkan seçildi.

Akciğer Hasarlarına Karşı Etkili

İnatçı öksürüğün altından akciğer ve gırtlak kanserine kadar birçok ciddi hastalıklar çıkıyor.

İki Kuruma Tek Müdür

Tunceli Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Yusuf Kenan Aydın, sözleşme süresinin bitmesi nedeniyle görevinden ayrıldı. Yerine ise Sağlık Bakanlığı tarafından, Dr. Sercan Özaydın atandı. Son görev yeri Erzurum olan Özaydın’ın, aynı zamanda Halk Sağlığı Müdürü olarak da görev yapacak.

Meclis'e Yasa Teklifi Gönderildi

Zorunlu olarak kesilen genel sağlık sigortalı (GSS) aylık primleri 53 liraya düşürülüyor. Meclis’e dün gönderilen yasa teklifine göre, ailede kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların primlerini devlet karşılayacak ve gecikme zamları silinecek.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karataş; "Mağduriyetler Giderilecek"

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş;'' Üniversite Hastanelerinde görev yapan Sağlık Çalışanlarının görev sırasında veya görevden dolayı kazaya, yaralanmaya veya saldırıya uğrayanların durumlarını sağlık raporu ile belgelendirmesi halinde bu hastalık izni sürelerinin çalışan günlere dahil edilmesi için YÖK'e başvurduklarını ve bu mağduriyetin giderileceğini ''söyledi.

Kameralı Hizmet

Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünite’sinde yeni faaliyete geçen kamera sistemi ile tüm hasta yakınları yoğun bakımda yatan hastalarını daha rahat görebilme imkanına kavuştu.

Yeşil Kartlılara Önemli Hizmet

Fırat Üniversitesi Hastanesine yeşil kartlı hastalar herhangi bir sevk işlemi olmadan tedavi için başvurabilecekler.

Universalgöz Faaliyete Başladı

Park Dedeman Otel’de Üniversal Göz Hastanesi tarafından bir kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya çok sayıda davetli katıldı. Universalgöz Başhekimi OP. DR. Sermal Arslan yaptığı açıklamada Elazığlılara hizmete başladıklarını açıkladı.

Sağlık Sen'den Açıklama

Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, sağlıkta ikinci dönüşüm sağlık çalışanlarının lehine olmalı dedi.

Başkan'dan Ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş’a ve Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine yeni atanan Dr. Yunus Güneş’e ziyarette bulundu.

Karataş'tan Kutlama Mesajı

22 Aralık Dünya Paramedikler Günü nedeniyle Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş bir açıklama yayımladı.

Kadınlara Seminer

Elazığ’da kadınlara sağlık semineri verildi.

FÜ'de Başarılı Operasyonlar

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü tarafından bölgede ilk defa Parkinson ameliyatları başarı ile yapıldı.

174. Yılı Kutlandı

Elazığ’da, Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin 174. yılı kutlandı.

Hayatını Ablasına Borçlu

Elazığ’da 2 böbreği iflas eden 34 yaşındaki Meral Şeker, ablasından nakledilen böbrek sayesinde hayata tutundu.

Engelliler İçin Akülü Araç Yaptı

Elazığ’da MS hastası olan teyzesinden etkilenen Bilgisayar Mühendisi Mustafa Onur Aydın (26), TUBİTAK’dan da destek alarak geliştirdiği projeyle engelliler için ses ve kafa hareketleriyle kontrol edilebilen akülü akıllı tekerlekli sandalye yaptı.

Artık Kampüsler Dumansız...

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binalarında dumansız kampüs uygulaması başlatıldı.

Toplam 996 haber.