MİDDER'den 12 Eylül Mesajı

MİDDER (15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ) Elazığ İl Başkanı Yasin Erman 12 Eylül Darbesi'nin yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

MİDDER (15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ) Elazığ İl Başkanı Yasin Erman 12 Eylül Darbesi'nin yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

12 Eylül “Şartların olgunlaşmasını bekledik!” İşte bu sözler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Silahlı Kuvvetlerinin en yetkili ağzından çıkan sözler.. 12 Eylül’ün Kara bir gün olarak Türk Demokrasi Tarihine Kazınmasının gerekçesidir bu Cümle.. Mustafa Pehlivanoğlu’nun,Selçuk Duracık’ın,Nejdet Adalı’nın,17 yaşında bir çocukken yaşı büyütülerek 18 yapılan ve Vicdansızca infaz edilen Erdal Eren’in, gencecik fidanlarımızın failidir bu sözler! ABD Başkanı Carter’ın “Bizim Çocuklar Kazandı.“ sözünün birebir yansıması ve eş anlamlısıdır.. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin; Egemenliğinin ve Demokrasisinin, Türk Milleti’nin ve Geleceğimizin kelepçelenip kör zindanlara atılmasıdır. 12 Eylül’ü Doğuran eylem ve zihniyet tamamen bu sözün içerisindedir. Şer odakları Ülkemiz içerisindeki ihanet şebekeleri ve işbirlikçileriyle 12 Eylül’de amaçlarına ulaşmışlardır.Bir Nesli, bir devri, gençliğimizi ve demokrasimizi tank paletleri altında acımasızca çiğnemiştir, 12 Eylül Askeri Darbesi. Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan 3. askeri müdahaledir ve 15 Temmuz’a kadar zihinlerde hep en kanlı darbe olarak kalmıştır. Gençlerimiz sokaklarda, üniversitelerde ve kurumlarda önce karşı karşıya getirilmiş; ideolojik bir çekişmeye sürüklenmiş hatta çatışma ortamları yaratılmış ardı ardına gelen ölümlerle ve suikastlerle darbe ortamına zemin hazırlanmıştır. Ve sonunda müdahale şart oldu, şartlar olgunlaştı denilerek darbe gerçekleşmiştir. 12 Eylül Sonrası; meclis kapatılmış, milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmış ve bir çoğu yargılanmış, siyasi parti liderleri sürgüne gönderilmiş, 1961 Anayasası rafa kaldırılmış, demokrasi uzun bir süre kesintiye uğramış, sıkı yönetim mahkemelerince 50 fidanımız İdam edilmiş, 1000’den fazla kardeşimiz işkence ve farklı yollarla öldürülmüş, 230 bin insanımız yargılanmış, 650 bin vatandaşımız gözaltına alınmış, 3 STK dışında tüm dernek, vakıf ve sendikalar kapatılmış, tüm gazete ve yayın organları kapatılmış, özgür ve hür düşüncenin üzerine örümcek ağları örülmüştür. Milletimiz bu korku ve Travmayı uzun yıllar atlatamamıştır. 12 Eylül bir darbe dışında; Türk Milletine yapılan büyük bir zulüm ve vandallıktır. Darbenin 1 Numarasının ağzından idam edilen, 17 yaşındaki Erdal Eren için çıkan “İdam etmeseydik de beslesemiydik” cümlesi bu vandalizmin kanıtıdır. 12 Eylül Türk Siyasi tarihinde kara bir lekenin yanı sıra bu ülke insanının yüreklerini dağlayan büyük bir yaradır. Hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Hayatlarının baharında yavrularını toprağa veren tüm anne ve babalarımıza rabbim sabırlar ihsan eylesin. Rabbim bu ülkeye ve bu millete bir daha 27 Mayısları, 12 Martları, 12 Eylülleri ve 15 Temmuzları yaşatmasın. 15 Temmuz ruhu tüm hainlere ibret olsun, Vatanımız ve Milletimiz her daim payidar olsun.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN