Prof. Dr. Canan Karatay Parkı Açıldı

Canan Karatay'ın isminin verildiği park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi tarafından Ataşehir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Canan Karatay'ın isminin verildiği park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dünya çapında birçok bilimsel buluşa imza atan Prof. Dr. Canan Karatay isminin verildiği parkın açılış törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ve vakıf üyeleri, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Ataşehir Mahalle Muhtarı Ali Dabakbaşı, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan ve Prof. Dr. Canan Karatay Parkı'nın açılışına katılmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Başarılı hemşerilerimiz şehrimizin kimlik kazanmasında ve tanıtımında önemli rol oynamaktadır. Canan Efendigil Karatay hocamızda bu değerlerden biridir. Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz da bu değerli isimleri ölümsüzleştiriyor. İlimize ve mahallemize tekrar hayırlı olsun" dedi.

PROF. DR. CANAN KARATAY: BÖYLE BİR GURUR AZ BULUNUR

Kendi ismini taşıyan parkın açılışını gerçekleştirmek üzere Elazığ'a gelen Prof. Dr. Canan Karatay, hemşerileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

Çocukken bizler bol bol sokaklarda oynardık çünkü tereyağı yerdik ve sağlıklıydık. Annem ve babam kurban bayramlarında bolca kıkırdak ediğimiz gıdayı tüketirlerdi. şimdi bana ezber bozan hoca diyorlar ama ezberi bozan biz değil kimyası bozulmuş yiyecekleri dünyamıza dahil edenlerdir. Bu açıdan çocuklarımıza sağlıklı yiyecekler yedirin ve sokakta oynamalarına izin verin. böyle nezih ve güzel parklarda gönüllerince koşup oynasınlar. Bu parkı hemşerilerime kazandıran Başkan Yanılmaz'a ve çalışanlara teşekkür ediyorum."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN