Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ TSO Başkanı Arslan,'Kısa çalışma ödeneği, iş dünyası için çok önemli bir destek'

Kısa çalışma ödeneğinin 2 ay daha uzatılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, sürenin uzatılmasının iş dünyası için önemli bir destek olduğunu söyledi.

Devlet desteğiyle 45 dekara badem ekti, ilk hasada başladı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4 yıl önce devletten fidan desteği alarak 45 dekar alana bin 900 kök badem eken üretici, ilk hasadını yaptı.

Mevsimlik işçilerin güneşin altında zorlu mesaisi

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da kadın tarım işçileri, sabahı ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesaisine, güneşin altında devam ederek hem kendi hemde ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Elazığ'da ikinci el eşyacı ve spotçular, öğrencileri bekliyor

Fırat Üniversitesini 7 bin 164 öğrencinin tercih etmesiyle, Elazığ'da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, ev bulmada sıkıntı olmasına rağmen az da olsa iş yapmak için öğrencileri beklemeye başladı.

Altında yeni rekor bekleniyor, 600 TL'yi görebilir

Altının gördüğü rakamları mutlaka geçtiğini anımsatan Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmacı, 'Yani 515'li rakamları gördük, o rakamların üstüne kesinlikle çıkacak. Görüntü gösteriyor ki altın fiyatlarının eski seviyeleri geçeceğini hatta ve hatta 600'lü rakamlar söylenmeye başlandı' dedi.

Elazığ'ın domatesi kurutulup dünyaya gönderiliyor

Elazığ'da üretilen kadın işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 700 ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya ve ABD'ye gönderilerek ülkeye ekonomik girdi sağlıyor.

Doğal antioksidan 'Koruk Suyu'

Türkiye'de ilk defa profesyonel olarak Elazığlı kadınlar tarafından üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen koruk suyu, antioksidan özelliğiyle vücuttaki immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği için korona virüsün doğal ilacı olarak büyük talep görmeye başladı.

Elazığ'da 'Koruktan Gelen Şifa' projesi

Elazığ'da geçen sene hayata geçirilen Koruktan Gelen Şifa' projesi kapsamında kadın çiftçiler elde ettikleri ürünlerini sergiledi.

Yılda 110 bin ton bal üretiyoruz, 80 binini tüketiyoruz

Türkiye'de yıllık 110 bin ton bal üretildiğine dikkat çeken Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, Bunun 80 bin tonu tüketiliyor. Kalan 30 bin balı satmamız lazım. Sadece çam balı satarak bu iş olmaz. Pazarı dengeleyebilmek için ürettiğinizin tükettiğinizden üstünü satmanız lazım. Bunun için yurt dışına balı satmak durumundayızdedi.

Elazığ'da 141 milyon lira yatırım bedelli 96 proje kabul edildi

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 83,5 milyonu hibe olmak üzere toplam 141 milyon lira yatırım bedelli 96 projenin kabul edildiği bildirildi.

Elazığ'da erkenci siyah üzümde hasat zamanı

Türkiye'nin üzüm konusunda sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli ürünleri bulunan Elazığ'da, son yıllarda denenen İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

Elazığ'da Samyeli bal rekoltesini düşürdü

Elazığ'da bu sene etkili olan ve Güneyden esen sıcak hava olarak bilinen Samyeli, bal rekoltesini etkiledi. Geçen seneye göre rekoltede yüzde 30 ile 50 arasında düşüş yaşandığı bildirildi.

İlk defa üretimi yapılan 420 bin adet siraz balığı, Hazar Gölü'ne bırakıldı

ELAZIĞ (İHA) – Ülke genelinde ilk defa üretimi Elazığ'da yapılan 420 bin adet siraz balığı yavrusu Hazar Gölü'ne bırakıldı.

Elazığ'da hasat devam ediyor, biçerdöverlerde denetleniyor

Elazığ genelinde olduğu gibi Palu ilçesinde de devam eden hasat nedeniyle, biçerdöverler kontrol edildi. Bölge genelinde verimin bu yıl arttığı aktarıldı.

Kirazın diğer bölgelerde hasadı bitti, Harput'ta yeni başladı

Elazığ'da bir çok köyde kiraz hasadı yapılıp tamamlanırken, tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan ve bölgenin ismi ile bilinen kirazın hasadı başladı.

Kanatlı Barajı'nın yapım çalışmaları sürüyor

Kanatlı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız 'Projenin tamamlanmasıyla 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 79 milyon 112 bin 443 TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor' dedi.

Hububatta verimli yıl, hasat devam ediyor

1 milyon dekar alanda ekim yapıldığı Elazığ'da bu yıl hububatta verim artarken, 10 gün önce başlayan çiftçinin yüzünü güldüren arpa hasadı aralıksız devam ediyor. Kentte 10 gün sonra ise buğday hasadına başlanacağı belirtildi.

Elazığ'da köylerde doğal pekmez yapımı başladı

Elazığ'da köylerde, hem aile ekonomisine katkı sağlayan hem de kışa hazırlık olarak bilinen geleneksel yöntemlerle dut pekmezi yapımına başladı.

Elazığ'da atıl tesis turizme kazandırılıyor

Elazığ'da Hazar Gölü çevresinde 23 dönümlük alanda kurulu bulunan atıl vaziyetteki sosyal tesislerin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Toplam 1156 haber.