Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 2 köyde çatılara kuruldu, artık kendi elektriklerini üretecekler

Orman köylerinin elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden sağlamasını hedefleyen 'Fotovoltaik Elektrik Enerjisi Üretim' projesi kapsamında Elazığ'da 2 köyde 25 haneye sistem kuruldu. Kurulan güneş enerjisi sistemiyle üretilen enerji sayesinde köy sakinlerinin artık elektrik faturası ödemekten büyük oranda kurtulacağı belirtildi.

Elazığ'da geçtiğimiz ay 933 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçtiğimiz ay Elazığ'da 933 konut satışı yapıldı, komşu illerden Bingöl'de 273 Tunceli'de ise 96 konut alıcı buldu.

Elazığ'da ceviz üretimi yüzde 100 arttı, yıllık 4 bin tona yaklaştı

Türkiye'de son yıllarda ciddi devlet desteği verilen cevizin üretimi Elazığ'da yüzde 100 arttı, yıllık üretim 4 bin tona yaklaşırken, 6 bin dekar olan ekili alan 12 bin dekara yükseldi.

Elazığ'da kırmızı elma hasadı başladı

Bir çok tarım ürünü ile ön plana çıkan Elazığ'da, kırmızı elmanın hasadı başladı.

Elazığ'da yüzde 41'lik arazi birleştirilmesi sağlandı

Elazığ'da Uluova arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında yüzde 41'lik arazi birleştirilmesi sağlandığı bildirildi.

Herkes işçi çıkartırken onlar istihdam sağladı

Elazığ'ın Kovacılar ilçesinde bir yıl önce kurulan ve ilk aşamada 80 kadın ile işe başlayan tekstil atölyesi, Covid-19 süresince eleman çıkarmak yerine istihdam sağlayarak kapasitesini yaklaşık yüzde 40 arttırdı, personel sayısını 110'a yükseltti. Atölye sahibi Hasan Hayri Özkan pandemiden dolayı eleman bulmakta zorlandıkları neredeyse her geleni işe aldıklarını dile getirdi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'Bu destek büyük önem taşımaktadır'

Cazibe merkezleri programı süresinin uzatılması ilgili açıklamada bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan şehirler için bu desteğin büyük önem taşıdığını aktardı.

Esnaf Odası Başkanı Ulaş,'Okulların açılması, bir ivme kazandıracak'

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş,Pazartesi günü itibariyle okulların açılacak olmasının esnafların işlerinde bir ivme kazandıracağını söyledi.

Elazığ'ın tescilli lezzeti 'orcik' için mesai başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

Piyasa değeri 50 milyon, bu araçlar çürümeye yüz tuttu

Elazığ'da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Yaklaşık 50 milyon lira değerinde 500 aracın arasında lüks otomobiller de bulunması dikkat çekiyor.

Palu'da 8 ton yem bitkisi dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde çiftçilere hibe destekli 8 ton yem bitkisi dağıtıldı.

Elazığ'da hibe destekli 500 koç kura ile sahibini buldu

Elazığ'da yüzde 50 hibe desteğiyle 120 hayvan yetiştiricisine çekilen kura ile 500 adet koç verildi.

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda kuru fasulye hasadı

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda 2 bin 560 dekar alanda üretimi yapılan fasulye hasadı başlarken, yaklaşık 640 ton ürün elde edilmesinin beklendiği bununda bölgeye ciddi bir ekonomik getir getirdiği kaydedildi.

Elazığ'da çiftçiler şeker pancarı mesaisinde

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 82 köyden bin 356 çiftçinin ürettiği şeker pancarının alım kampanyasının startının verilmesiyle birlikte, tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ Şeker Fabrikası pancar alım kampanyasını başlattı

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 3 ilde üretilen şeker pancarın alım kampanyası başlatılırken, bu yıl 28 bin ton kristal şeker üretiminin gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Nohudun meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebinin yapımı başladı. Ağın leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynağı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Devlet desteğiyle bin dönüme ektiği bademde hasada başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde devletten fidan ve kredi desteği alarak bin dönüm alana binlerce kök badem eken üretici Alattin Yazıcı, hasada başladı. Geçen yıl 136 ton, bu yıl ise biraz daha fazla ürün almayı hedefleyen Yazıcı'nın, 2 yıl sonra yılda ortalama 200 ton civarında badem hasadı yapmasının planlandığı aktarıldı.

Elazığ'ın üzümde markası 'Hoşköy'de bağ bozumu heyecanı

Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştirilmesiyle marka haline gelen Elazığ'ın Hoşköy köyünde bağ bozumu başladı. Sofralık Köhnü üzümünü toplamaya başlayan yetiştiriciler, bu yıl talebin ekonomik açıdan iyi olduğunu aktardı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan,'Kısa çalışma ödeneği, iş dünyası için çok önemli bir destek'

Kısa çalışma ödeneğinin 2 ay daha uzatılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, sürenin uzatılmasının iş dünyası için önemli bir destek olduğunu söyledi.

Toplam 1155 haber.