Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'ın beyaz altını, Ramazan geldi üretimi de tüketimi de 10 kat arttı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kentin beyaz altını olarak dillendirilen badem şekerinde üretim de tüketim de 10 kat arttı.

Arslan:'Elazığ toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladı'

Elazığ depremi ve tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) sürecine rağmen şehrin kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını aktardı.

İl Ekonomisindeki Toparlanma Umut Veriyor

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı Ocak ayında yaşanan Elazığ merkezli büyük deprem felaketi ve ardından tüm dünyayı ve Ülkemizi saran COVİD-19 sürecine rağmen Elazığ’ın kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını ve 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını söyledi.

Elazığ TSO Stratejik Planlama İstişare Toplantısı

Elazığ TSO Stratejik Planlama İstişare Toplantısı, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Akademik Danışmanlar Doç.Dr. Ahmet Orhan ve Doç.Dr. İzzet Taşar, Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut, birim müdürleri ve Akreditasyon ekibinin katılımı ile yapıldı.

Pandemi ile durgunluk yaşayan kapalı çarşı, Ramazan'la hareketlendi

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle geçmişe nazaran durgunluk yaşayan tarihi kapalı çarşı Ramazan ayı nedeniyle hareketlenerek, yoğunluk başladı.

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, devredildi

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredildi.

“Dijital Yönetişim ve Yenilikçi Liderlik” Programı

Elazığ TSO Gelişim Akademi ve Harput Ajans işbirliği ile Nisan Ayı etkinlikleri takvimi kapsamında 07 Nisan 2021 Çarşamba günü 13.30-16.30 saatleri arasında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ve Acmena Danışmanlık CEO’su Suat Baysan’ın katılımı ile “Dünyada ve Türkiye’de Dijital Yönetişim-Yenilikçi Liderlik” konulu program gerçekleştirilecektir.

Elazığ TSO İle Vakıf Katılım Bankası Arasında Protokol İmzalandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Vakıf Katılım Bankası A.Ş. arasında Oda üyelerinin uygun koşularda kredi kullanımı ve tüm bankacılık hizmetlerinden istifade etmesine imkan sağlayan ticari protokol anlaşması Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yüce ile Vakıf Katılım KOBİ Pazarlama Müdürü Lokman Avcı ve Vakıf Katılım Elazığ Şube Müdürü Ömer Yüce tarafından Elazığ TSO’da imzalandı.

Elazığ TSO’dan “DÜNYA İŞİNİZE AÇIK” Eğitimi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile TradeValley işbirliğinde Dış Ticaret Eğitim Serisi kapsamında “Dünya İşinize Açık” organizasyonu 01 Nisan Perşembegünü günü saat 15.00-16.00 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılan bir firmaya çekilişle Elazığ TSO tarafından 1500 Dolar değerinde TradeValley dış ticaret standart hizmet paketi hediye edilecektir. Toplantı Kayıt Linki: tradevalley.com/egitim

Mesleki Eğitim Protokolü İmzalandı

Elazığ TSO ile İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasındaki “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim ve öğretmen kadrosunda eksikliklerin tamamlanması ve okulun iş dünyasının talep etmiş olduğu mesleki eğitimleri verebilmesi için Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu ile MTAL Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen tarafından hazırlanan protokol imzalandı.

Varank’tan Arsa Tahsislerine Destek Sözü

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Toplantısına katılım sağlayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan 14 Mayıs 2021 tarihinde OSB’lerde süresi dolacak olan yatırımcılara kademeli olarak sağlanan arsa tahsis desteklerinin süresinin uzatılma sözü aldı.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Tekstil Sektöründe Hedef 5 Bin İstihdam

Son üç yıllık dönemde Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde entegre yatırımlarla dikkat çeken tekstil sektöründe yer alan firma yöneticileri ve paydaşlar Elazığ TSO’nun organizasyonu ile bir araya getirildi. Yaklaşık üç saat süren ve tüm tarafların söz aldığı istişare toplantısında sektörün yılsonuna kadarki istihdam hedefi 5 bin olarak belirlenirken, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) sekreterliğinde sektörün sorunlarının takip ve çözümü için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Vali Erkaya Yırık,'14 yeni iş alanı tesis edilecek,3 bin kişiye istihdam sağlayacak'

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi projesi kapsamında 14 yeni iş alanı tesis edileceğini belirten Vali Erkaya Yırık, bu sayede 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

TOBB ve Google’dan, Küçük İşletmelerin Dijitalleşmesi İçin İşbirliği Protokolü

TOBB ve Google, Türkiye’deki küçük işletmelerin dijitalleşmesine yönelik “Küçük İşletmeler için Google” platformunu kullanıma sundu. Platform işletmelerin; dijital dünyadaki varlıklarını, güçlendirerek devam ettirebilmelerine destek sağlayacak.

Elazığ TSO ile Diyarbakır TSO Akreditasyon Kıyaslama Çalışması Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Akreditasyon Kıyaslama çalışması Diyarbakır TSO’da her iki Odanın profesyonellerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut başkanlığındaki Elazığ TSO heyeti ile bir görüşme yapan Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yapılan çalışmadan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Odalar arasındaki işbirliklerinin önemine değindi.

İYİ Parti Milletvekilleri Elazığ TSO’yu Ziyaret Etti

İyi Parti Erzurum Milletvekilleri Muhammet Naci Cinisli ve Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ile İyi Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Elazığ TSO'yu ziyaret ederek, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldiler.

En Hızlı Büyüyen 100 Şirket Başvuruları Başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye 100 programı 7. dönem başvurularının başlamasına ilişkin lansman toplantısında yaptığı konuşmada, tüm hızlı büyüyen şirketleri 'Türkiye 100' programına katılmaya çağırdı. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini dünya ligine çıkarıyoruz" dedi.

“DÜNYA İŞİNİZE AÇIK”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile TradeValley işbirliğinde Dış Ticaret Eğitim Serisi kapsamında “Dünya İşinize Açık” organizasyonu 19 Mart Cuma günü saat 15.00-16.00 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılan bir firmaya çekilişle TradeValley dış ticaret standart hizmet paketi hediye edilecektir.

Toplam 1153 haber.