Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin üretim merkezi Elazığ'dan dünyaya Türk Somonu

Türkiye'de Alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ'ın Keban ilçesinde modern tesislerde üretilen Türk Somonları Avrupa ve Rusya'dan sonra Japonya, Amerika ile Kanada'ya da ihracat edilerek hem şehrin hem ülkenin ekonomisine katkı sağlıyor.

Elazığ Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi toplantısı

Elazığ'da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi için toplantı gerçekleştirildi.

Elazığ'da FKA'nın desteklediği 5 proje hayata geçiriliyor

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) desteğiyle hayata geçirilmesi için hazırlanarak onayları alınan 5 proje ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bir çok ülkeye satılan kurutmalık domatesin fideleri toprakla buluştu

Elazığ'da ekilen ve başta Türkiye pazarı olmak üzere bir çok ülkeye ihraç edilen domateslerin fide ekimini düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Bölge genelinde 87 milyon dolar ihracat gerçekleşti, Elazığ 56 milyon dolarla rekor kırdı

Türkiye İstatistik Kurumunun Nisan ayı verilerine göre Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan bölgede toplam 87 milyon dolardan fazla ihracat, 14 milyon 694 bin dolarlık ise ithalat yapıldı. Elazığ'ın ihracatı Nisan ayında rekor seviyeye ulaşarak 56 milyon 610 bin dolar olarak gerçekleşti.

Kuraklık ve toz taşınımı arıcıları vurdu, son 10 yılın en kötü sezonu

Geriye dönük tarihlere bakıldığında son 10 yılın en kötü sezonunu yaşadıklarını belirten Elazığ Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Fırat Canbay, kuraklıkla birlikte, toz taşınımının kendilerini olumsuz etkilediğini ve rekoltede yüzde 50'ye yakın düşüş beklediklerini söyledi.

BAŞKAN ULAŞ’TAN DESTEKLERDEN FAYDALANACAK ESNAFLARA UYARI!

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, son açıklanan ‘Esnafa Hibe Destek Paketi’ konusunda bilgi kirliliği olduğunu belirterek Bakanlığın belirttiği ana faaliyet kodları tutan tüm esnafların destekten faydalanacağını söyledi.

Elazığ' a Güzel Bir Kazanım Sağlayacağız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB heyeti ile Kırgızistan’a gederek Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov başta olmak üzere bir dizi üst düzey ziyaretler gerçekleştiren ETSO Başkanı Asilhan Arslan'da Kırgızistan ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Nefes Kredisi” detayları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacağı açıklandı.

Elazığ TSO ve HUMA Danışmanlık İşbirliğinde Drone Eğitimi

Elazığ TSO Gelişim Akademi ile HUMA Danışmanlık ve Eğitim Ltd.Şti. ile yapılan işbirliği ile Elazığ’da İHA-0 ve İHA-1 eğitim anlaşması yapıldı. 22-25 Haziran tarihleri arasında Elazığ TSO Konferans Salonunda 4 gün sürecek eğitimler kapsamında katılımcılara uygun ücretlendirme ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı DRONE Ehliyeti verilecek.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Irak Pazarına Adım Atın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve TradeValley ev sahipliğinde Elazığ ve Irak şirketleri arasında Haziran ayı sonunda Irak Yapı Sektörüne yönelik Sanal B2B Ticaret Heyeti organizasyonu hazırlıklarına start verildi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan:'Irak, ülkemiz ve ilimiz için önemli bir pazar'

Irak'ın ülkemiz ve şehir için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Bölgemizde yapı sektörünün en önde gelen ili olan Elazığ'ın bu önemli potansiyelinin ihracatla çok daha büyük boyutlara çıkartılması için konusunda uzman olan TradeValley platformu ile yaptığımız protokol doğrultusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız dedi.

Elazığ'da traktörcüler sitesinin yapımı sürüyor

Elazığ'da belediye tarafından yapımına başlanan traktörcüler sitesinin Eylül ayı sonunda tamamlanıp hizmete sunulmasının planlandığı bildirildi.

Hibe Destek Paketi Detayları Belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gerçek kişi tacir ve esnafa yönelik uygulanacak olan hibe destek paketi detayları ve yararlanacak işletmelerin NACE Kodları Resmi Gazetede yayımlandı.

Elazığ'da ipek böcekçiliği yeniden canlanıyor

Elazığ'da unutulmaya yüz tutan ancak 2 yıldır uygulanan proje ile şu anda 180'e ulaşan üreticinin yer aldığı ipek böceği yetiştiriciliği kapsamında 140 kutuda 2 milyon 800 bin adet yumurtanın dağıtımı yapıldı.

Kabine Toplantısından Müjdeler Bekliyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, bugün Cumhurbaşkanı Başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısından iş dünyası olarak müjdeler beklediklerini söyledi. Başkan Arslan, yeme-içme sektörüne sınırlı sayıda müşteriye servis hizmeti verilmesi ve gelir kaybına uğramış işletmelere de vergi ve kredi ödemelerinin ötelenmesini beklediklerini açıkladı.

TOBB HEYETİ KIRGIZİSTAN’DA ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında aralarında Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Keneşi Konsey Üyesi Asilhan Arslan’ın bulunduğu TOBB heyeti, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te sırasıyla Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, Kabine Başkanı Ulubek A.Maripov, Yatırım Teşviki ve Korunması Bakanı Almambet Shykmamatov ve Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile ikili görüşmelerde bulundu

Elazığ'da çilek zamanı, kasa kasa satılıyor

Elazığ'a özgü aromasıyla ile meşhur olan 'Uluova' bölgesine has organik çilekte hasat başladı, kasa kasa satılarak hem çiftçiye hem de mevsimlik işçilere ekonomik kazanç sağlıyor.

Mevsimlik işçilerden bayramda 'turfanda kirazı' hasadı

Elazığ'ın Keban Baraj Gölü havzasında 50 dönümlük arazide ekili 17 çeşit kirazdan erkenci kirazlarda hasat başladı. Mevsimlik işçilerin kiraz bahçesinden topladığı ilk ürünler, yol boyunda kurulan tezgahlarda kilosu 15 TL'den satılıyor.

Toplam 1152 haber.