Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da besicilere makine ekipman desteği

Elazığ'da küçük ve büyükbaş havyan besiciliği yapanlara yüzde 75 hibeli 2 milyon lira maliyetli makine ekipman desteği verildi.

Elazığ TSO Başkanı Aslan:' İş dünyası olarak 2021 için umutlu ve heyecanlıyız'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği hukuk ve diğer alanlardaki reformlara hız verilmesine ve ekonomiyle ilgili düzenlemeler 2021 için umutlarımızı ve beklentilerimizi yükseltmiş ve iş dünyası olarak bizleri heyecanlandırmıştır. Son açıklanan tedbir ve destekler çok değerli olmuş ve memnuniyetle karşılanmıştırdedi.

Elazığ'da pandemi ve yasaklar hindiye talebi azalttı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle, yeni yıl önce hindiye de rağbet azaldı.

Dünyanın kumaşı artık Elazığ'dan

İş adamı Ramazan Saka'nın Dünyada Türkiye'den, Türkiye'de Elazığ'dan başka yere yatırım yapmam diyerek başladığı ve tamamlandığında 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Türkiye'nin örnek tam entegre tekstil tesisinin ilk kısmında üretim başladı. Tesiste sadece 5 ayda 120 tır kumaş üretilerek dünyaya satıldı.

Elazığ ve Malatya'da bu yıl 87 bin 543 hektar alanda toplulaştırma yapıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl Elazığ'da 26 bin 974, Malatya'da 60 bin 569 olmak üzere toplam 87 bin 543 hektar alanda toplulaştırma yapıldığı bildirildi.

Pandemiden etkilenen Kapalı Çarşı esnafı, çözümü online satışta buldu

Elazığ'da Koronavirüsten (Covid-19) dolayı işleri düşen ve hafta sonu kısıtlama nedeniyle kapalı kalmak zorunda kalan 92 yıllık kapalı çarşının esnafı, telefon ve online alışveriş ile ürünlerini satmaya başladı.

Yerel esnafa destek için, Elazığ'da zincir marketler haftada 1 gün kapanabilir

Hem deprem hem de pandemi süreci nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan tarafından yerel esnafın desteklenmesi için zincir market zincirlerinin hafta sonu bir gün kapalı kalmasıyla ilgili çalışması olumlu karşılandı. Yerel esnaf kampanyayı desteklerken, zincir firmalarının da kendilerine iletilen talebe olumlu karşılık vermesi beklenmeye başlandı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'dan yerel esnafa destek çalışması

Kısıtlama sürecinin yaşandığı bu günlerde yerel esnafın desteklenmesi için Elazığ'daki market zincirlerinin Pazar günü açılmaması ile ilgili firmaların genel merkezlerine taleplerini ilettiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, kentte yaklaşık 70 marketi bulunan bir firmanın taleplerini uygun bulduğunu, diğerlerinden de cevap beklendiğini bildirdi.

Elazığ TSO, AB Hibe projesi protokolü imzalandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) 'Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi' projesinin protokolü imzaladı.

Yüzde 50 hibe destekli 27 bin fidan çiftçilere dağıtıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde yüzde 50 hibe destekli 27 bin adet fidan çiftçilere dağıtıldı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan:'Tüm ticaret erbabını rahatlatan ve istihdamı koruyacak haberleri bekliyoruz'

Tüm taleplerle birlikte sektörlerin diğer sorun ve önerilerinin tamamının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlara TOBB tarafından aktarıldığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, KOBİ'leri ve tüm ticaret erbabını rahatlatan ve istihdamı koruyacak müjdeli haberleri heyecanla beklediklerini söyledi.

Yurt dışından geldi, Türkiye'nin en büyük ve teknolojik mobil arı tırını yaptı

Almanya'dan memleketi Elazığ'a gelerek Türkiye'nin en büyük ve teknolojik mobil arıcılık tırını yapan Arafat Tuncer, yılda 5 sağım yaparak 25 ton bal almayı kendine hedef koydu.

Hem yıkım, hem yapım çalışması sürüyor, bir mahalle 2 bin 251 konutla hızla dönüşüyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından en çok hasar alan yapının bulunduğu mahallerden Abdullahpaşa'da TOKİ koordinesinde 2 bin 251 konutun yapımı devam ederken diğer yandan da yıkımlar sürüyor. Depremin 1 yılı dolmadan 1. etap konutlar ile 2. etap konutların bir kısmının sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

4 ilde 532 bin 512 dekar tarım arazisi sulandı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de bu yıl 532 bin 512 dekar alanda sulu tarım yapıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, bölgede yapılan sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisinde 790 milyon 301 bin TL zirai gelir artışı sağlandığını aktardı.

Elazığ'da 2 bin 500'den fazla konut teslim aşamasına geldi

Elazığ'da depremin ardından inşa edilmeye başlayan 18 bin 868 konuttan 2 bin 521'i teslim aşmasına geldi. Yıl sonuna kadar 8 bin konutun tamamlanması hedeflenen kentte, diğer konutların da bitirilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Elazığ'da 15 milyon TL hibe destekli 18 proje ile sözleşme imzalanacak

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 15 milyon TL hibe destekli 18 proje ile sözleşme imzalanacak.

Elazığ'da meralar gübrelendi

Elazığ'da bir çok bölgede belirlenen meralarda gübreleme çalışması yapıldı.

150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, 500 dekar alanda çeltik (pirinç) üreterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk üç arasına girdi. Tohumun toprakla buluşmasıyla birlikte 150 gün boyunca suyun içinde kalarak yetiştirilen pirincin hasadı başladı.

Kanatlı Barajı'nda sona gelindi, su tutma işlemi başlatılıyor

Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar ilçeleri sınırlarında yılda 79 milyon TL tarımsal sulama faydası olması planlanan Kanatlı Baraj'ında sona gelindiği ve 20 Ekim'de su tutma işleminin başlayacağı bildirildi.

Toplam 1155 haber.