Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da yerel esnafa 'Bakkal Kart' desteği

Elazığ'da deprem ve pandemi nedeniyle yerel esnafa destek amacıyla 'Bakkal Kart' projesinin hayata geçirildiği aktarıldı.

Ticari Kredi Ödemelerine Erteleme Talebi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, pandemi nedeniyle ciro kaybı yaşamış ve kapanan işletmelerin ticari kredi taksit ödemeleri ile vergilerinin ertelenmesini ve işletmelere düşük faizli yeni kredi verilmesini talep etti.

Genç girişimci, devletin desteğiyle 14 milyonluk yatırım yaptı

Elazığ'da sanat tarihi mezunu olan ancak baba mesleğini küçük bir işletmede sürdüren Şuayip Çıkaray, TKDK'dan aldığı 6 milyon 200 bin TL'lik hibe desteğiyle 14 milyon liralık son teknoloji modern bir tesis kurdu, üretime geçti. Şu anda 30 ton süt işleyip 15 kişiye istihdam sağlayan genç girişimci, ilerleyen sürede üretimi 60 tona çıkarıp istihdamı da 50'ye yükseltmeyi hedefliyor.

Elazığ TSO’nun talebi üzerine haksız rekabete önlem

Elazığ TSO tarafından 17 günlük tam kapanma kararının ardından Elazığ Valiliğine yapılan müracaat ile haksız rekabetin önlenmesi için zincir marketlerde sadece gıda ve temizlik malzemelerinin satışının yapılması talebi İl Hıfzıssıhha Meclisinin 29 Nisan 2021 tarih ve 56 sayılı kararı ile onaylandı. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan karar için Vali Erkaya Yırık ve İl Hıfzıssıhha Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Meslek Komiteleri “Pandemi” Gündemiyle Toplandı

Elazığ TSO Müşterek Meslek Komite Toplantısı “Pandemi” gündemiyle gerçekleştirildi. Zoom üzerinden yapılan toplantıda bir araya gelen 14 ayrı Meslek Grubu üyeleri tam kapanma sürecini değerlendirirken özellikle iş dünyasının beklentileri ve bu süreçte yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Ciro kaybı yaşamış olan ve kapalı olan işletmeler için nakit ihtiyacının karşılanması ve vergi ötemelerini bir kez daha dile getirdi. Toplantıda Meslek Komitelerinin 2021 performansı da değerlendirildi.

Elazığ Belediyesi, GES ile 1 milyon 800 bin kilowat elektrik üretecek

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılarak son aşamasına getirilen Güneş Enerji Santrali (GES) ile yılda 1 milyon 800 bin kilowat elektriğin üretilerek ekonomik kazanç sağlanmasının hedeflendiği aktarıldı.

ANADOLU DİJİTAL BİLİŞİM BULUŞMALAR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Gelişim Akademi ile Harput Ajans işbirliğinde Anadolu”Dijital” Bilişim Buluşmaları kapsamında “YENİ GERÇEKLİKTE: İŞ DÜNYASINDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM” vebinarı çok sayıda kurum ve uzman katılımcı ile gerçekleştirildi. Üç oturum halinde gün boyu süren etkinliğin açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasında var olmak isteyen tüm işletmelerin bu dönüşüme ayak uydurmasının artık zorunluluk haline geldiğini söyledi.

İş dünyasına sağlanan destekler madde madde açıklandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısında COVİD-19 sürecinde TOBB’nin yaptığı girişimler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın da katıldığı toplantıda Oda/Borsalardan gelen tüm taleplerin ilgili makamlara taşınarak çözüm üretildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu “İş dünyası Sizler aracılığı ile taleplerini bizlere ulaştırdılar bu talepleri bugün hep birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Elazığ'da üreticilere bamya tohumu dağıtıldı

Elazığ'da üreticilere bamya tohumu dağıtıldı.

Yıllık İşletme Cetvelleri İçin Son Gün 30 Nisan

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2020 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, EN GEÇ 30 NİSAN 2021 tarihi saat 24:00'e kadar gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında İdari para cezası uygulanacaktır.

Kapanma sürecinde iş dünyasının talepleri

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan COVİD-19 ile mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararını iş dünyası olarak desteklediklerini belirterek, “Toplum sağlığı açısından tam kapanma kararı son derece doğru olmuştur. Bununla birlikte 20 günlük bu süreçte iş dünyasının kayıplar yaşamaması ve ekonominin çarklarının yeniden dönebilmesi için, devlete olan her türlü vergi, SGK, kredi geri ödemeleri, doğalgaz ve elektrik gibi ödemelerin ötelenmesi, Çek ödemelerinde sorunlar yaşanarak domino etkisiyle ekonominin çarklarının bozulmaması için KOSGEB üzerinden KGF desteği ile iş dünyasının kerdi ile desteklenmesini ivedi olarak beklemekteyiz” dedi.

“DÜNYA İŞİNİZE AÇIK” Eğitimleri Devam Ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Harput Ajans ve TradeValley işbirliğinde Dış Ticaret Eğitim Serisi kapsamında “Dünya İşinize Açık” organizasyonun ikincisi 26 Nisan Pazartesi günü saat 15.00-16.00 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılan Oda Üyesi bir firmaya önceki eğitimde olduğu gibi çekilişle Elazığ TSO tarafından 3 bin Dolar değerinde TradeValley dış ticaret standart hizmet paketi hediye edilecektir. Toplantı direk bağlantı linki: https://zoom.us/j/98778025518?pwd=YkZIaWM4WXR2NjZNMG1tZWRUL2pRUT09

“DÜNYA İŞİNİZE AÇIK” Eğitimleri Devam Ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Harput Ajans ve TradeValley işbirliğinde Dış Ticaret Eğitim Serisi kapsamında “Dünya İşinize Açık” organizasyonun ikincisi 26 Nisan Pazartesi günü saat 15.00-16.00 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılan bir firmaya önceki eğitimde olduğu gibi çekilişle Elazığ TSO tarafından 3 bin Dolar değerinde TradeValley dış ticaret standart hizmet paketi hediye edilecektir. Toplantı Kayıt Linki: tradevalley.com/egitim

Elazığ TSO Başkanı Arslan:' KSÖ'nün 3 ay daha devam etmesi doğru ve yerinde bir karardır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Kısa Çalışma Ödeneğinin (KSÖ) 3 ay daha devam ettirilmesinin doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirtti.

KOBİ Gelişim Destek Programı Müracaat Süreci Başladı

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temalı Proje Teklif Çağrıları müracaat süreci başlamış olup 17 Mayıs 2021 tarihinde süre sona erecektir. Programla ilgili olarak Elazığ TSO ve KOSGEM Elazığ İl Müdürlüğü işbirliğinde 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat:14.00’da KOBİ’lere yönelik olarak vebinar bilgilendirmesi gerçekleştirilecektir.

Elazığ TSO Meclisinden Acil Destek Çağrısı

Elazığ TSO Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda Elazığ TSO ve çeşitli kurumlardan derlenen 2021 yılı ilk üç aylık ekonomik verilerinin 2020 yılının aynı dönemine göre ciddi manada yükseliş gösterdiğini ifade eden Meclis Başkanı Yaşar, başta eğitim, yeme-içme ve tüm hizmetler sektörünün COVİD-19 nedeniyle kısmi kapanma sürecinde çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, vergi ötelemeleri, kısa çalışma desteğinin yeniden başlatılması ve işletmelerin finansman sorunlarının çözümü için kredi desteğinin verilmesine acil ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Elazığ'dan,170 milyon liralık 66 projenin başvurusu yapıldı

Elazığ'dan Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) yatırım tutarı yaklaşık 170 milyon lira olan 66 projenin başvurusu yapıldığı bildirildi.

Vali Erkaya Yırık:'Besi OSB, bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacak'

Kurulum ve altyapı çalışmaları devam eden Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Besi OSB) tamamlanması ile birlikte sektörüne değer katacağını belirten Vali Erkaya Yırık,Besi OSB'nin bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacağını aktardı.

Elazığ'ın beyaz altını, Ramazan geldi üretimi de tüketimi de 10 kat arttı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kentin beyaz altını olarak dillendirilen badem şekerinde üretim de tüketim de 10 kat arttı.

Toplam 1152 haber.