Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da hibe ve kredi destekli girişimcilik eğitimleri başlıyor

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM), istihdama yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ ihracatı 2021'de artarak devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2020 yılı için Elazığ ihracat rakamları temmuz ayı 6 milyon 662 bin dolar iken, 2021 yılı Temmuz ayında 27 milyon 685 bin dolar olarak gerçekleşti.

26 yıl önce hobi olarak diktiği fıstık ağaçları gelir kaynağı oldu

Elazığ'da 'Mehmetçik' lakabıyla tanınan 66 yaşındaki Mehmet Hanifi Türkay, yetişmez denilen fıstığı kentte üreterek bir ilke imza attı. Mehmet amcanın ürettiği fıstıklar, ABD başta olmak üzere yurtdışındaki bir çok ülkeye ihraç ediliyor.

FKA'nın 4,15 Milyon Euro'luk AB Projesinde start verildi

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yaralanıcısı olduğu 4,15 Milyon Euro'luk Avrupa Birliği (AB) projesinde start verildi.

Elazığ'da araç mezarlığı, 60 milyonluk servet çürüyor

Elazığ'da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Havadan çekilen görüntüsü ile Hollywood filmlerini anımsatan yaklaşık 60 milyon lira değerinde 400 araç arasındaki lüks otomobillerin de bulunması dikkat çekiyor.

Elazığ'da 654 üreticiye 3.5 milyon TL'lik hibe desteği

2021 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Altyapısını Geliştirme projeleri kapsamında Elazığ'da kabul edilen 10 projenin imza töreni gerçekleştirildi. Projeler dahilinde 654 üreticiye 3.5 milyon TL'lik hibe desteği verileceği kaydedildi.

Elazığ'da kurbanlık satışları devam ediyor

Elazığ'da hayvan pazarına sabahın ilk ışıklarıyla gelen hayvan üreticileri öğle saatlerine kadar getirdikleri kurbanlıkları satmaya çalışıyor.

Elazığ'da tatlıcıların bayram yoğunluğu

Elazığ'da Kurban Bayramı öncesi tatlı imalathanelerinde yoğunluk arttı.

Elazığ'da ihracat, geçen seneye göre yüzde 168,57 oranında arttı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde 61 milyon 543 bin dolar ihracat yapıldığını belirterek, 2021 yılının ilk 6 aylık döneminde 165 milyon 285 bin dolar ihracat yapıldığını görüyoruz. Artış oranı yıllık bazda geçen seneye kıyasla yüzde 168,57'dir. Yıl sonu itibarı ile son 10 yıllık rekorun kırılması muhtemeldir dedi.

Tescilli 'Keban biberi' işini büyüttü, verimi arttırıp ihracata başladı

Elazığ'da meyve ve sebze yetiştiriciliğinin yanı sıra bölgede endemik olarak yetişen, tescilli 'Keban biberi' işine giren 30 yaşındaki Kadir Celayir, verimi yüzde 60'lara kadar çıkararak ürünlerini yurt dışına göndermeye başladı.

Elazığ'da 11 bin 870 dekar tarım alanı su ile buluşacak

Elazığ'da yapımı biten Sarıcan Göletinin, sulama şebekesi çalışmalarının tamamlanması ile 11 bin 870 dekar tarım arazisi su ile buluşacak.

Elazığ'da erkenci üzüm hasadı

Türkiye'nin üzüm konusunda sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli ürünleri bulunan Elazığ'da, yaşanan kuraklığa rağmen son yıllarda denenen İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

Elazığ'da 197 KÖYDES projesi hayata geçirilecek

Elazığ'da 33'ü merkez olmak üzere 197 KÖYDES Projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, 2021 yılı iş sezonu itibariyle bu yıl deprem sonrasında devletimiz önemli miktardaki rakamları Elazığ'ımız için yatırım yapılmak üzere vermiş durumda. KÖYDES olarak 45 buçuk milyon liralık bir ödeneği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı marifetiyle ilimizde KÖYDES projeleri hazırlanmak üzere gönderildi dedi.

TOKİ'nin Elazığ'da konut ve ticari alan için yatırımlık 136 arsası yarın satışa çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ'da 119'u konut, 8'eri ticaret ve konut alanı, birde içinde tarla bulunan toplamda 136 arsayı satışa sundu. Satışın yarın açık artırma yöntemi ile online gerçekleştirileceği bildirildi.

TOKİ, Elazığ'da konut ve ticari alan için yatırımlık 136 arsayı satışa çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ'da 119'u konut, 8'eri ticaret ve konut alanı, birde içinde tarla bulunan toplamda 136 arsayı satışa sundu. Satışın 6 Temmuz'da açık artırma yöntemi ile online gerçekleştirileceği bildirildi.

Kuraklık hasadı başlayan buğdayı da vurdu, rekolte yüzde 70'lere kadar düştü

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini etkileyen kuraklık, Elazığ'da arpa gibi hasadı başlayan buğdayı da vurdu. Mevsim şartları ve kuraklıktan dolayı verim hem üründe hem de samanda yüzde 50 ile 70 arasında düşüşe neden oldu.

Elazığ 5 ayda 146 milyon 282 bin dolar ihracat yaptı

Elazığ ihracatta son 5 ayda 146 milyon 282 bin dolar ihracatla Doğu Anadolu ve TRB illeri içerisinde ilk sırada yer aldı.

Elazığ'da Kız Kardeşim projesine start verildi, ürünler Türkiye ve dünya pazarında yer alacak

Ülke genelinde ilk aşamada 10 ilde uygulamasına karar verilen 4'üncü il olarak Elazığ'da eğitimlerine başlanan Kız Kardeşim Projesi kapsamında bilgi veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, kadınların ürettikleri ürünlerin sadece Türkiye pazarında değil, dünya pazarında da yer alacağını söyledi.

Topraksız tarım hem kadınlara iş kapısı oldu, hem de yılın 10 ayında üretim yapılmaya başlandı

Elazığ'da 30 dönümlük alanda kurulan topraksız serada yılın 10 ayında 900 ton salkım domates üretimi yapılması hem kadınları iş kapısı oldu, hem de Elazığ başta olmak üzere komşu illerin ihtiyacını karşılamaya başladı.

Toplam 1152 haber.