Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 788 kişinin başvuru yaptığı TYP kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Toplum Yararına Programlar' kapsamında işe alınacak 22 asil 11 yedek personel için kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da çiftçilere yüzde 75 hibeli sarımsak tohumu dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde 7 üreticiye yüzde 75 hibe destekli sarımsak tohumu ve ekipman dağıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ'da mini terminal binası tamamlandı

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen mini terminal binasının yapımı tamamlandı.

Elazığ'da 4 bin dönümlük alanda silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, yaklaşık 10 bin dönümlük arazinin 4 binlik dönümünde ektikleri silajlık mısırda hasada başladı.

Elazığ'da ikinci ürün olarak sarımsak ekimi gerçekleştirildi

Elazığ'da sarımsak yetiştiriciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması kapsamında başlatılan projede 2021 yılının ilk ekimi bugün gerçekleştirildi. Projede 24 çiftçinin 120 dekar alan üzerinde sarımsak yetiştirmesi hedefleniyor.

Ekmeklerini taştan değil, kömürden çıkarıyorlar

Mardin'den Elazığ'a gelerek ormanlık alanda odun kömürü yapmak için çadırda yaşayan aileler, yaklaşık 6 ayın sonunda çalışmalarında sona geldi.

Elazığ'da 9 ayda 240 milyon 768 bin dolar ihracat ile rekor kırıldı

Elazığ'da Eylül ayında gerçekleştirilen 25 milyon 258 bin dolarlık ihracatla bu yılın ilk 9 aylık döneminde ilin toplam ihracatı, 240 milyon 768 bin dolar oldu.

Elazığ'da İhracat Elçileri Programı başladı

Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi (BDTHM) Projesi kapsamında İhracat Elçileri Programı başladı.

Kuruyan Murat Nehri'nde 150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'da sadece Murat Nehri'nin kuruyan yatağının olduğu bölgede 850 dönümlük alanda bin bir zahmetle yetiştirilen pirinç hasadına başlandı.

Palu'da çiftçilere yüzde 75 hibeli 28 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Yem Ekilişinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 80 çiftçiye yüzde 75 hibeli olmak üzere 28 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Elazığ'da sezonun ilk dev balığı yakalandı

Elazığ Keban Barajı gölünde ava çıkan balıkçıların oltasına sezonun ilk dev turnası takıldı. 59 kilogram ağırlığında 1 buçuk metre uzunluğunda olan turna görücüye çıktı, yakalanan balığın parçalanarak satılacağı öğrenildi.

Göl manzaralı bungalov evler Elazığ'ın turizmine katkı sağlayacak

Doğu Anadolu'nun en gözde kentlerinden biri olan Elazığ'da turizmin kalkınması için bungalov evler inşa ediliyor. Hazar gölü kenarına şimdilik 2 tane yapılan bungalov evleri ziyaretçilerini bekliyor.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü sürücülere kolaylık sağlıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak'tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor.

Elazığ'da 'En tatlı' hasat dönemi başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'da, bağbozumu dönemi başladı.

Fiyatlardaki düşüş, balıkçıların yüzünü güldürdü

Av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesinin ardından balıklar, tezgahlardaki yerini aldı. Elazığ Kapalıçarşı'da hamsinin kilosu 25 TL'den, mezgit 40 TL'den ve istavrit 20 TL'den satışa sunuluyor.

Elazığ'da 21 bin ton balık üretimi

Elazığ'da 162 adet işletmede geçtiğimiz sene 35 bin ton kapasite ile 21 bin ton üretim gerçekleştirildi.

Akçakiraz Belediyesinden 30 milyon liralık dev yatırım

Elazığ'ın AK Parti'li Akçakiraz Belde Belediyesi tarafından 30 milyon lira harcanarak yapılan Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP), Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) ve Akçakiraz Belediyesi Millet Kıraathanesi ile Kültür Kütüphanesi binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elazığ'da ucuz halı kuyruğu

Elazığ'da bir iş yeri, halılarda indirime gittiğini duyurdu. İndirimi duyan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerinin bulunduğu sokağa giderek uzun kuyruklar oluşturdu.

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işletme kampanyası açılış töreni yapıldı

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işleme kampanyası açılış töreni düzenlendi.

Toplam 1151 haber.