Sağlık

Sağlık Haberleri

Dr. Kılınç: 'Şu an aşıdan başka güvenecek hiçbir şeyimiz yok'

Koronavirüs (Covid-19) aşısı olan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mikail Kılınç, Şu an aşıdan başka güvenecek hiçbir şeyimiz yok, ben aşımı yaptırdım, herkesten de aşısını gönül rahatlığıyla yaptırmasını rica ediyorum' dedi.

Sağlık Çalışanları Aşılanmaya Başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da Korona virüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlanırken, kent genelinde 256 adet aşı odasının kurulduğu bildirildi.

102 Yaşında Covid-19'u Evinde Yendi

Elazığ'da yaşayan ve hayatında bir kez hastaneye giden 6 çocuk, torun ve torunlarının çocuklarıyla 80 torun sahibi 102 yaşındaki Şahide nine, yakalandığı korana virüsü de evinde tedavi ile yendi. Bir asırlık ömründe bir kez üşütme şikayeti ile hastaneye giden Şahide nine 100 yaşına kadar köyünde yaşayarak doğal beslendiği için sağlıklı olduğunu aktardı.

Bağışıklık Nasıl Sağlanır?

Özellikle hafta sonu kısıtlamaları ile vatandaşların evde kaldığını ve kilo alma şikayetini dile getirdiğini belirten Diyetisyen Selen Fırat, 'Sağlıklı beslenme ve evde egzersizlerle biraz da motivasyonumuzu sağlayarak bu durumdan kaçınabiliriz. Bu süreçte bağışlık çok önemli. Bağışıklıkta düzenli uyku, beslenme ve egzersiz geçiyor. 3 altın kurala dikkat edersek Covid-19 ile daha iyi mücadele veririz' dedi.

Kalp ve Kronik Hastalığı Olanlar Dikkat!

Kalp ve damar hastalıklarının dünyada halen ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) pandemisinin kronik rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlarda daha ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirkıran, korona virüsün kalpte özellikle kalp kası iltihabı yaparak miyokardit hastalığına sebebiyet verdiğini ve bunun sonucunda da kalp kasını tutarak zayıflatması nedeniyle kalp yetmezliği semptomlarının görüldüğünü aktardı.

Şehir Hastanesine İkinci PCR Cihazı Kuruldu

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hafta sonu kısıtlamalarının uygulanmasıyla vakaların yüzde 70 oranında düşüş yaşandığı Elazığ'da, şehir hastanesine ikinci PCR cihazı da kurularak hizmet vermeye başladı.

'Bu işin şakası yok'

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) hastalığını iki defa atlatarak tekrar görevlerinin başına dönen sağlıkçılar, ikinci kez bu hastalığı geçirebileceklerine inanamadıklarını belirterek kurallara uymayanları, 'Bu işin şakası yok, hastalığı bir geçirenin ikinciyi geçiremeyeceğinin garantisi yok' diye uyardı.

Elazığ'da 4 yeni ambulans hizmete girdi

Elazığ'a 1 tanesi yenidoğan bebekler için olmak için üzere 4 tane ambulans tahsisi yapılıp, hizmete alındı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş görevi devraldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi olarak atanan Prof. Dr. Erol Keleş, bugün düzenlenen devir teslim töreni ile resmen görevine başladı.

Koronavirüsü yenen Jandarma personelleri bağışçı oldu

Elazığ'da Koronavirüsü (Covid-19) yenen jandarma personelleri, immün plazma bağışında bulundu.

Elazığ'da sokağa çıkma kısıtlamasında 80 gönüllü kan verdi

Elazığ'da Kızılay gönüllülerinden oluşan 80 kişi, başlatılan kampanya kapsamında kan verdi. Kan vermek isteyenlerin randevu alarak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutularak bağışta bulunabileceği aktarıldı.

Kısıtlamalar sonuç verdi Elazığ'da vaka oranı yüzde 70 düştü

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında özellikle hafta sonu kısıtlamaların büyük fayda sağladığını ve Elazığ'da vaka sayısında yüzde 70'e yakın oranda azalma olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Ayrıca test ve vaka sayısı oranlamasında yüzde 30'larda olan rakam, yüzde 25'lere ve bugün itibari ile yüzde 10'lara kadar düşmüş oldu. Elazığlı vatandaşlarımız sağ olsunlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami riayet gösteriyor' dedi.

Ruh sağlığı uzmanı Covid-19 konusunda dikkat çekti: 'İki grup insana rastlıyoruz'

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle iki grup insana rastladıklarını aktaran Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Biri tepkisiz ve önlemlere bile dikkat etmeyen, biri de normalin üzerinde aşırı tepki veren ve topluma hiç girmeyen, dolayısıyla çok yoğun kaygı yaşayan insanlar görebiliyoruz. Bu anlamda eşine bile yaklaşmayan insanlar görebiliyoruz dedi.

Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın Covid-19 testi pozitif çıktı

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Elazığ'da eğitimciler kan bağışında bulundu

Elazığ'da eğitimciler İyilik Kanımızda Var sloganıyla Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Estetik dünyasında yeni trend göz kapağı estetiği 'badem göz'

Göz kapağı estetiği ameliyatı (blefaroplasti) ile ilgili bilgiler veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmethan Doğan, blefaroplastinin son yıllarda oldukça popüler hale geldiğine dikkat çekerek başvuranların büyük kısmını kadınların oluşturduğunu ifade etti. Doğan, son zamanlarda isminden sık bahsedilen 'badem göz estetiğiyle' ilgili de bilgi verdi.

Elazığ'da Covid-19 vakası çıkan evlere uyarı etiketi

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilen evlerin bulunduğu sitelere 'Bu binada Covid-19 hastası vardır' etiketi asılmaya başlandı.

Maske kullanımı yüzde 100, sosyal mesafe yetersiz

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da maske kullanımı yüzde 100'lere ulaştı, ancak sosyal mesafeye yeteri kadar dikkat edilmemesi nedeniyle tedbirler ve uyarılar arttı.

Elazığ'da Covid-19 tedbiri: Caddelere kısıtlama, evlere uyarı etiketi

Elazığ'da korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında kentin yoğun olarak kullanılan caddelerine 4 metre kareye 1 kişi düşecek şekilde kontrollü giriş sağlanması için karar alınırken, sigara içmesi yasağına giren yer sayısı da genişletildi. Aynı zamanda Covid-19 çıkan ev ve sitelere uyarı etiketi asılacağı bildirildi.

Toplam 1008 haber.