Sağlık

Sağlık Haberleri

Sinsi göz hastalığı olarak bilinen glokom, kalıcı körlüğe yol açabiliyor

Glokomun (göz tansiyonu) kalıcı körlüğe neden olabildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kader Yıldız Doğan, düzenli görme muayenesi ile çok sayıda insanın sinsi bir göz hastalığı olan glokom körlüğünden kurtarılabileceğini aktardı.

Vali Erkaya Yırık, 'Sizlerin vefakarlığı olmasaydı tablomuz daha ağır olabilirdi'

Tıp Bayramı nedeniyle Koranavirüs (Covid-19) sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Elazığ Valisi Erkaya Yırık,' Sizlerin vefakarlığı olmasaydı tablomuz daha da ağır olabilirdi. Sarı iken turuncu, turuncu iken kırmızı olan iller oldu. İnşallah o duruma düşmeyiz'dedi.

Elazığ'da sağlıkçılar tıp bayramında bir araya geldi

Elazığ'da 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına yönelik etkinlik düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Polat,'Sırası gelenin aşıya gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz'

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini,mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir dedi.

Elazığ'da Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi hizmete girdi

Elazığ'da Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) birimi hizmete girdi.

Elazığ'da kapsamlı Covid-19 denetimi

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele de orta risk grubunda yer alan Elazığ'da 'Dinamik Denetim Modeli' kapsamında sahada ekipler denetim yapmaya başladı.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Polat uyardı: 'Her şey biranda tersine dönebilir'

Koronavirüs ile mücadelede orta risk grubunda yer alan Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, vatandaşları uyararak,Şehrimizin bulunduğu risk konumu bizi sevindirse de nihai hedefimiz Elazığ'ı mavi ile kodlandırılan düşük risk grubundaki iller arasına taşımak ve orada kalıcı kılmaktır. Düşük risk olarak adlandırılan mavi gruptaki illerde bile her şey bir anda tersine dönebilir. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu olan maske, mesafe ve hijyen kurallarını elden bırakmayalımdedi.

Elazığ'da bir köy karantinaya alındı

Elazığ'da bir köy korona virüs testi pozitif çıkan bir kişi nedeniyle karantinaya alındı.

Elazığ'da öğretmenlere Covid-19 aşısı

Elazığ'da öğretmenlere Covid-19 aşısı yapılmaya başlandı.

Elazığ'da bir mezra karantinaya alındı, mutasyonlu virüs uyarısı yapıldı

Elazığ'da bir mezra, 4 kişide korona virüs görülmesi üzerine karantinaya alındı. Karantina duyurusu yapılırken, mutasyonlu virüse dikkat çekildi.

Elazığ'da karantinaya alınan mahalle havadan görüntülendi

Elazığ'ın Mollokendi beldesinde (Covid-19) nedeniyle karantinaya alınan 800 nüfuslu mahalle drone ile havadan görüntülendi.

2 ton kalıbın altında kaldı ölmedi hayata tutundu

Elazığ'da üzerine 2 ton demir kalıp düşen ve kaldırıldığı hastane 3 ameliyat geçiren, bir kez kalbi duran ve bağırsaklarının bir bölümü alınmak zorunda kalan 23 yaşındaki Osman Daşdemir, yeniden hayata tutundu.

Vali Erkaya Yırık koronavirüs aşısı oldu

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdı.

Şehir Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi bölgeye hizmet veriyor

Elazığ'da depremde ve pandemi sürecinde ön plana çıkan Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesiyle de bölgeye hizmet veriyor.

Manyetik uyarım cihazı ile psikiyatrik tedavi

Elazığ'da yaklaşık 7 yıldır psikolojik sorunları olan bir hasta, Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS-Manyetik Uyarım) cihazı ile aldığı tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

Tıkalı olan 3 ana kalp damarı el üstünden açıldı, 3 saat sonra taburcu oldu

Elazığ'da bir hastanın tıkalı olan 3 ana kalp damarı, Prof. Dr. Necati Dağlı tarafından Türkiye'de sayılı merkezde uygulanabilen 'el üstünden anjiyo' yöntemiyle açıldı. Hasta, 3 saat sonra taburcu oldu.

Elazığ'da 1 köy daha karantinaya alındı

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Beyelması köyü korona virüs (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.

Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama Elazığ'da başladı

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde aşının ilk dozu uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci dozların yapılmasına Elazığ'da başlandı.

Korona Virüse Yakalandı, Bilinçsiz İlaç Kullanınca Ölümden Döndü

Elazığ'da daha önceden kalp rahatsızlığı ve ritim bozukluğu nedeniyle operasyon geçiren ve devamında ilaç tedavisi gören 73 yaşında Mehmet Tuğlu, korona virüs (Covid-19) hastalığına yakalandıktan sonra doktorlara danışmadan, asetilsalisilik asit içeren ilaç kullanması sonucu beyin kanaması geçirdi. Bazı yakınlarının umudu kestiği yaşlı adam, Elazığ Mediline Hastanesinde başarılı operasyonla tekrar hayata tutunup ayağa kalktı.

Toplam 1008 haber.