Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ İl Sağlık Müdürü Polat'tan açıklama

Hastane konusunda pandemi yatak doluluk oranının yüzde 40 ve yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 54 civarlarında olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Yani panikleyecek ve korkulacak bir durumumuz yok. Vatandaşımız rehavete kapılmasın dedi.

Vali Yırık'tan korona virüs açıklaması

Delta varyantının Elazığ'da da olduğunu belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'İlimizde 445 bin aşılama hedefinde yüzde 53'lük bir aşılama çalışması gerçekleşti. Vatandaşlardan istirhamımız Cumhurbaşkanımızın ve bizim olduğumuz gibi aşılarını olmalarıdır' dedi.

Almanya'dan gelip şifayı Elazığ'da buldu

Alman vatandaşı Lena Haberlandt, tüp mide ameliyatı olmak için yaklaşık 4 bin kilometrelik yol kat ederek Elazığ'a geldi. Başarılı bir operasyon geçiren Haberlandt aldığı hizmet, doktoru günde 2 kere görmesi ve kendisi ile Almanca konuşulmasının şaşkınlığını yaşadı.

Kaymakam Karaloğlu, vatandaşları aşı olmaları için ikna ediyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, vatandaşları aşı olmaları için ikna ediyor.

Dağda rahatsızlanan çobanın imdadına ambulans helikopter yetişti

Elazığ'da dağda hayvanlarını otlattığını sırada rahatsızlanan 60 yaşındaki Sami Aydemir için sağlık ekipleri seferber oldu. Sağlık çalışanlarının 3 saat yürüyerek ilk müdahalesini yaptığı Aydemir, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Kaymakam Karaloğlu başkanlığında Covid-19 toplantısı

Elazığ'ın Kovancılar İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu başkanlığında Covid-19 pandemi salgını ile mücadele ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

101 yaşındaki nine aşı olmak istedi, il sağlık müdürü kapısına gitti

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, aşı talebinde bulunan 101 yaşındaki Nezaket ninenin merkeze bağlı Aydınlar köyündeki evine gitti. Polat, mobil sağlık ekipleri tarafından Nezaket nineye yapılan korona virüs aşı uygulamasını yerinde izledi.

Vali Erkaya Yırık: 'Elazığ'da yüzde 51'lik kısım aşılandı'

Elazığ'da aşılanma noktasındaki hedefin 441 bin kişi olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Şu anda geldiğimiz nokta 224 bin. Yüzde 51'lik bir kısım aşılandı. Ama bu sayının daha da artması gerekiyor' dedi.

Elazığ'da 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi

Elazığ'da jandarma ekipleri, 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında seminer verdi.

İl Sağlık Müdürü Cahit Polat'dan açıklama..

Elazığ'da yaklaşık olarak 200 ayrı noktada randevulu ve randevusuz aşı faaliyetlerinin devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Pof. Dr. Cahit Polat, 'Tüm aşı noktalarımızda hem Sinovac hem de Biontech aşısı uygulanmaktadır. İl genelinde hedef nüfusun yaklaşık yarısı aşılandı' dedi.

Elazığ'da aşı stantları kuruldu

Elazığ'da alışveriş merkezi dahil kentin farklı noktalarına aşı stantları kuruldu. İsteyen vatandaşlar, stantlara gelerek randevu almadan kayıt yaptırıp korona virüs aşısı olabiliyor.

11 yaşındaki çocuğa, uyanıkken beyin pili takıldı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Dr. Sait Öztürk, 11 yaşındaki çocuğa uyanık halde beyin pili takarak bir ilke imza attı.

Ağrıları geçsin diye belinden çamaşır ipi geçirmişler

Elazığ'da bel ağrıları nedeniyle hastaneye giden hastayı muayene eden doktor, gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Hastanın beline delik açılıp derinin altından çamaşır ipi geçirildiği anlaşılırken, uygulama sonucu bölgede enfeksiyon geliştiği ortaya çıktı ve hastanın tedavisine başlandı.

Bakan Koca paylaşmıştı, fedakar hemşire, idari iznini yarıda kesip göreve koşmuş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan paylaştığı tümörden ameliyat olup, idari iznini yarıda kesip görev yapan Elazığlı hemşire Eda Meral, Kesinlikle aşımızı yaptıralım. Ben bir yıldır Covid-19 nedeniyle çocuğumu göremiyorum. Oğlum askeri okulda okuyor, bu aşılama biterse inşallah oğluma kavuşacağım' dedi.

Uzmanından YKS'ye girecek adaylara uyarı ve öneriler

ELAZIĞ (İHA) – Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere yönelik önemli uyarı ve önerilerde bulunan Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Sınava yaklaştığımız dönemde sınavdan önce ders çalışmayı bırakmak, rutinimizi, uyku ve yeme düzenimizi bozmamak gerekiyor. Sınav önemli, bir yerlere girmek için gerekli ancak hayatımızdaki tüm başarıları bu sınavlar belirlemeyecek. Sınav esnasında ise nefes ve gevşeme egzersizleri yapabiliriz' dedi.

280 bin doz aşı yapılan Elazığ'da 25 yaş üstü vatandaşlar aşı olmaya başladı

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bugünde kadar 280 bin doz aşının yapıldığı Elazığ'da son bir hafta içerisinde 35 bin aşı uygulandı, 25 yaş üzeri vatandaşların da kabul edilmesiyle bu rakamın haftalık 40 binlere ulaşacağı belirtildi.

FÜ'de yoğum bakım personeline 'Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi' eğitimi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde yoğum bakım personeline 'Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi eğitimi verildi.

7 bin 500 kişinin istihdam edildiği Elazığ OSB'de aşılama başladı

7 bin 500 kişinin istihdam edildiği Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde mobil ekipler tarafından çalışanların aşılanmasına başlandı.

Elazığ'da aşılama yoğunluğu, bugüne kadar 247 bin 290 kişi aşılandı

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs (Covid-19) aşısı olmak için hastanelerde yoğunluk oluşturdu. Aşı birimi önlerinde kuyruklar oluşurken, kent genelinde bugüne kadar toplam 247 bin 290 kişinin aşılandığı bildirildi.

Toplam 999 haber.