Sağlık

Sağlık Haberleri

İleri aşamalı eklem kireçlenmeleri ciddi sorunlara sebebiyet veriyor

ELAZIĞ (İHA) – Teknolojik gelişmeler, yaşam standartlarının yükselmesi, yaşlı nüfusu ile iş ve trafik kazalarının artmasıyla eklem kireçlenmelerinin daha sık görüldüğüne dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bulut, ' Diz ve kalça, kireçlenmenin en sık görüldüğü iki eklemdir. Kireçlenmenin erken aşamasında kıkırdaklarda düzensizlik, saçaklanma ve çatlaklar meydana gelmektedir. Tedavisinde ise, hastaların kilo vermesi, egzersiz fizik tedavi ve ilaç kullanımı yer almaktadır' dedi.

Doç. Dr. Polat: 'Taş hastalığı sıcak iklimde daha fazla görülür'

Taş hastalığının toplumun yaklaşık yüzde 2 ile 20'sinde görülen bir sağlık problemi olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hacı Polat, 'Özellikle sıcak iklimlerde taş hastalığı daha fazla görülür. Güney taraflarında daha fazla olmakla birlikte, Elazığ da sıcak sayılan bir şehir olduğu için taş hastalığı fazla görülür. Daha soğuk bölgelerimizde daha nadir görülür' dedi.

Prof.Dr Yasemin Açık, 'Dünya genelinde 780 milyon kişi sigarayı bırakmak istiyor'

Sigara ve tütün ürünlerini bırakmaya yönelik yardım hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve ulaşılabilir olmasının sağlanmasına ihtiyaç olduğunu belirten Sağlığı Geliştirme ve Sigara İle Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, dünya genelinde yaklaşık 780 milyon kişinin sigarayı bırakmak istediğine dikkat çekerek DSÖ tarafından geliştirilen, tütün kontrolü konusunda etkili uygulamaları içeren ve Türkiye'nin de imzacısı olduğu MPOWER modelinin kararlılıkla uygulanması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da aşı timleri sahada, görüştükleri herkesi ikna edip yerinde aşısını yapıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da görev yapan aşı timleri, vatandaşlarla görüşerek onları ikna edip Covid-19 ile mücadele kapsamında aşılarını gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 230 kişi ikna edip evinde veya iş yerinde aşısını yapan timler, sahada sürekli çalışmalarını sürdürüyor.

Bir gözünü kaybetti, 10 ameliyat geçirdi, 2 operasyonu kaldı

Elazığ'da omurilik kayması nedeniyle bir gözü artık görmeyen, 10 defa ameliyat geçiren 11 yaşındaki Veysel, pandemi nedeniyle geriye kalan 2 ameliyatını olamadı. Sağlığına kavuşmak isteyen Veysel için, ailesi operasyonu yapacak doktor arayışına girdi ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşamadı.

Salgınla mücadelede psikososyal destek hattıyla kaygı ve stresler en aza indirilmeye çalışılıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sahada her türlü mücadele yapılırken, psikososyal destek hattıyla da vatandaşların kaygı ve stresleri en aza indirilmeye çalışılıyor.

Uzmanı uyardı, kısıtlama sonrası 40 dakikalık yürüyüşler yapın

Tam kapanma ile birlikte evde olanların çok fazla hareketsiz kaldığını belirten Fizyoterapist Cansu Ercan, kısıtlama sonrasında 40 dakikalık yürüyüşler yaparak bedenin sağlıklı tutulabileceğini aktardı.

Bayramı hastanede geçiren sağlıkçılar anlattı, yüzler farklı talepler aynı dikkat

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta yer alan ve tam kapanmanın sürdüğü Ramazan Bayramı'nda da hastaların tedavisi için görev başında olan sağlık personelleri, hem zor süreci anlattı hem de herkesi tedbirler konusunda uyardı.

Hıdır Amca, hastanede bayramını kutlamaya gelen sağlıkçıları görünce gözyaşlarına hakim olamadı

Bayramda da mesaide olan sağlık çalışanları, hastanede yatan hastaları odalarında ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Öte yandan sağlık çalışanlarının odasında ziyaret ettiği 64 yaşındaki Hıdır Bulut, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Bayram namazı sonrası vali uyardı, şeker yerine virüs ikram etmeyin

Elazığ'da sosyal mesafe kuralına uygun kılınan bayram namazı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Erkaya Yırık , ' Yemek ikram edelim, el öpelim ve şeker verelim derken akrabalarımıza virüs ikram etmeyelim' diyerek vatandaşları uyardı.

Elazığ'da hemşireler, günlerinde unutulmadı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, pandemi de yoğum mesai harcayan hemşirelerin günü kutlandı.

Türk doktorlarının başarısını duyan Alman Çift Elazığ'da operasyon oldu

Uzun yıllar beri bir çok tedavi yöntemi ile fazla kilolarından kurtulamayan Alman çift, Türk doktorlarının Obezite ameliyatları konusunda başarılarını duyması üzerine Elazığ'a gelerek ameliyat oldu.

Kardiyoloji uzmanı, salgın sürecinde yan hastalıklara dikkat çekti

Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarına ek olarak Koronavirüs (Covid-19) sürecinde yan hastalıkların da arttığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, 'Covid-19 döneminde kalple ilgili ciddi ritim bozuklukları, kalp kası tutulumu, kalp damar hastalıkları, pıhtılaşma, akciğer pıhtılaşması, kalp krizi biraz daha fazla görülebilmekte' dedi.

Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla sağlıkta yükün artmasına rağmen, evde sağlık hizmetleri kesintiye uğramadan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan 6 bin 700 hastanın kontrol ile tedavileri yapılmaya devam ediyor. Kentte 15'i doktorlu 20 ekip düzenli olarak hizmet vererek ülkenin sağlıktaki gücünü ve insana vefayı ortaya koyarken, hasta yakınları Doktor ayağımıza geliyor bundan daha güzel imkan olabilir mi diyerek teşekkürlerini iletiyor.

Uzmanlardan evde kalanlara uyarı, bunlara dikkat edin

Hem Psikolog hem de Uzman Diyetisyen Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde ailelerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusuna uyardı, dikkat edilmesi gerekenleri de tek tek anlattı.

Doç. Dr. Peker:'Tüp bebekte umudunuzu hep koruyun'

Bölge genelinde birçok hastaya hizmet verdiklerini belirten Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nuri Peker, kendilerinde umutsuzluk teriminin olmadığını, mutlaka tedavide bir umut olduğunu söyledi.

1,5 yılda 2 kez kanserden kurtuldu

Elazığ'da 2 çocuk annesi Emine Yentür, 1,5 yıl içerisinde geçirdiği başarılı ameliyatlarla rektum ve karaciğer kanserlerinden kurtuldu.

Elazığ'da radyoloji teknisyeni koronaya yenik düştü

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Radyoloji Teknisyeni olarak görev yapan 3 çocuk babası Evren Demirbağ (49), korona virüse (Covid-19) yenik düşerek hayatını kaybetti.

Bebeklerde çoklu gıda ve süt alerjilerine dikkat

Çocuklardaki alerjinin bebeklikten egzama olarak başladığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Deniz, bebeklerde çoklu gıda alerjileri ve süt alerjilerinin olabildiğine dikkat çekti.

Toplam 999 haber.