Sağlık

Sağlık Haberleri

Ani inme geçiren kadın başarılı operasyonla yürümeye başladı

Elazığ'da yaşayan ve ani gelişen inme (felç) nedeniyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki kadın, erken müdahale ile gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

Elazığ'ın vefalı hemşireleri

Korona virüsle mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiği Elazığ'da iki hemşire köy köy gezerek aşı ile ilgili hem bilgilendirmelerde bulunuyor hem de vatandaşları ikna edip aşılama yapıyor. Özellikle aşı haritasında bir ay önce kırmızı kategoride olan kent, vefakar hemşirelerin gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar neticesinde yüzde 67.6 aşılanma oranla sarıya geçti.

Elazığ'da PCR testi zorunluluğu başladı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da bugün itibariyle toplu alanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu başladı. Bu kapsamda kentte bulunan otogar ve sinema salonlarına gelen aşısız vatandaşlar PCR testlerini gösterdi. Aşısız olup PCR testini de yaptırmayan vatandaşlar, ilgili alanlara alınmadı.

Diyetisyen Kübra Tekay: 'Yağlar ölçülü tüketilirse kilo aldırmaz..'

Günlük alınan enerjinin yaklaşık yüzde 30'unun yağ olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Karbonhidratlarda olduğu gibi ölçülü ve doğru kaynaklardan alınan yağlar kilo yapmaz, aksine iştah kontrolünü sağladıkları için kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Ayrıca yağlar, vitaminleri eriterek vücut tarafından emilmelerini sağladıklarından çok önemlidir dedi.

Aşı 'hayata bağlamaya' devam ediyor

Geçtiğimiz ay aşı haritasında kırmızı renkte olan Elazığ'da aşılamanın artmasıyla birlikte yüzde 67,6 oranla sarıya geçtiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, yoğun bakımdaki veya vefat eden hastaların neredeyse tamamımın ya aşısız ya da eksik aşı yapanlardan olduğuna dikkat çekti.

'Çinko Covid-19 hastalık süresini ve ağır hastalığa gidişatı azaltan bir mineraldir'

İç Hastalıkları Uzmanı İdris Baydar, çinkonun bağışıklık için önemli bir mineral olduğunu söyledi. Baydar, 'Eksikliğini çok sık gördüğümüz bir mineral çeşidi olan çinko, bağışıklığımız için çok önemlidir. Özellikle korona virüs hastalık süresini ve ağır hastalığa gidişatı azalttığı araştırmalarda gösterilmiştir. Bu yüzden vücudumuza çinko açısından da dikkat etmeliyiz hatta gerekiyorsa takviye kullanmalıyız' dedi.

Mardin'den geldi, şifayı Elazığ'da buldu

Halk arasında 'kunduracı göğsü' olarak bilinen 'çökük göğüs' hastalığı olan ve tedavi için Mardin'den Elazığ'a gelen 23 yaşındaki erkek hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hem şehrin hem de bölgenin lokomotifi oldu

Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde olduğu gibi pandeminin başladığı ilk günden itibaren Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden hasta kabul ederek bölgeye hitap etmeye devam ediyor.

Başkan Fırat: ''Aşımızı olup sevdiklerimiz ile aramızdaki engelleri kaldıralım''

Elazığ'da da aşı seferberliği sürüyor. Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, 2. doz aşısını olurken, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

Diz kireçlenmesi en çok kadınlarda görülüyor

Diz kireçlenmelerine sebep olan faktörlerin bilinmediğini ancak risk faktörleri hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun, idiopatik olarak tanımlanan diz kireçlenmelerinin çok sıklıkla ileri yaşlarda ve daha çok kadınlarda meydana geldiğini gözlemlediklerini söyledi.

Op. Dr. Fatih Erol: 'Covid-19'dan yoğun bakıma alınan hastaların çoğu obezite hastası'

Korona virüste özelikle yoğun bakıma alınan hastaların çoğunun obezite hastası olduğunu belirten Metabolik ve Obezite Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, 'Obez insanlarda ölüm oranın yüksek seyrettiğini görmekteyiz' dedi.

Kitle nedeni ile nefes darlığı ve yutma güçlüğü çeken hasta Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde sağlığına kavuştu

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da boynundaki kitle yüzünden nefes darlığı ve yutma güçlüğü çeken hasta, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Milletvekili Gürsel Erol: 'Aşıya güvenin, ben milletvekili olarak 3 doz aşımı oldum'

Aşılanmanın yalnızca bireysel değil aynı zamanda toplum sağlığının korunması ile ilgili bir süreç olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'Aşıya güvenin, ben milletvekili olarak 3 doz aşımı oldum' dedi.

Belçika'da ameliyat edilemedi, şifayı Elazığ'da buldu

Belçika'da yaşayan ve iki yıl önce geçirdiği ani bir baygınlık sonrası beyninde tümör olduğu saptanan ardından bir türlü tedavi edilmeyen Aslıhan Bataray (42), şifayı Elazığ'da buldu. Başarılı bir ameliyat sonrası 4 günde sağlığına kavuşan Bataray, ''Tıp konusunda Avrupa Avrupa diyorlar ama Türk hekimleri gibisi yok. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum'' dedi.

Arıcak'ta aşı seferberliği

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde aşı seferberliği kapsamında ilçe merkezi, Erimli ve Üçocak beldelerinde aşı standı kurularak vatandaşların randevu almadan aşılanmasına başlandı.

FÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binasının temeli atıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Elazığ'da pandemi ve aşılama konulu istişare toplantısı düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentte yürütülen pandemi çalışmaları ve aşılamada gelinen son durumun ele alındığı pandemi değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Yırık'tan aşı çağrısı

Elazığ'da merkez ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Vali Erkaya Yırık, köylerde hayata geçirilmesi planlanan bütçe ve projeler hakkında bilgi verdi. Vali Yırık, ayrıca vaka sayılarının en yüksek olduğu iller arasında yer aldıklarını, bunun sonucunda bir ayda yaklaşık 30 kat artan vaka sayılarının düşürülmesi için aşılama konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Elazığ'da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarındaki ciddi artışa değinerek, bir kez daha korona virüs salgınında aşılamanın önemini vurguladı. Aşılama konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kaygusuz, hastaneye ve yoğun bakıma yatışta hastaların çoğunun aşı yaptırmamış kişilerin oluşturduğunu ifade etti.

Toplam 1000 haber.