Sağlık

Sağlık Haberleri

İş birliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kovancılar Meslek Yüksekokulu ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında öğrencilerin akademik takvim içerisindeki uygulamalı derslerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni bir hizmet

Sağlıkta yeni bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. MR çekimini yaptıramayan, nefes darlığı, bayılma, korku, kaygı, endişe gibi durumları yaşayan hastalar için anestezili MR çekimlerine başlandığı bildirildi.

Prof. Dr. Polat: Açıkladı

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır' dedi.

Elazığ'da aşılama yavaşlıyor

Elazığ'da aşılama hızı gün geçtikçe yavaşlıyor. 2 ay önce yüzde 65'e ulaşarak sarı kategoriye geçen Elazığ'da, gün itibari ile hız yüzde 69,2 oldu.

Elazığ'da yeni yıl öncesi sağlıkçılara moral etkinliği

Medical Park Elazığ Hastanesi, yeni yıl öncesi sağlık çalışanları için moral etkinliği düzenledi.

Literatüre kazandırılan ameliyat

Elazığ'da 19 yaşındaki bir hastanın sağ ve sol akciğerine yapılması gereken ameliyat, tek seferde 'videotorakoskopi' desteğiyle 4 santimlik bir kesiden yapıldı. Bölgede ikinci defa aynı doktor tarafından yapılan ameliyat, başarılı şekilde tamamlandı.

TURKOVAC uygulanmaya başlandı

İlk yerli aşı olan TURKOVAC, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

Elazığ'da sağlıkçılar için motivasyon gecesi

Medical Park Elazığ Hastanesi sağlık çalışanlarına motivasyon gecesi düzenledi.

Elazığ'da vaka sayıları hızla düşmeye devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ'da korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında düşüş hızla devam ediyor.

Yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavi altına alındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yaralı halde bulunan dağ keçisi, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bitki çayları için ezber bozan açıklama

Bitki çaylarını tekrar ısıtmanın veya uzun süre kaynatmanın sonucunda farklı maddelerin ortaya çıkmasına sebep olabildiğine ve özellikle kekiğin safra kesesi ve gebe hastalar için ciddi risk taşıdığına dikkat çeken Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, adı bitkisel olunca her şeyin kolay ve zararsız olarak algılanmasının yanlış olduğunu kaydetti.

'Yumurtaya alerjisi olanlar grip aşısından uzak durmalı'

Havaların soğuması ile birlikte artan mevsimsel grip hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi KBB Uzmanı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, grip hastalığında bir artış görüldüğünü belirterek bununla mücadelede aşı olmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kaygusuz, yumurtaya alerjisi olanların bu aşıdan uzak durması gerektiğini vurguladı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: Açıkladı..

Covid-19 ile en sık karıştırılan özelikle bu mevsimde grip enfeksiyonu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, 'İnfluenzada (Grip) yine üst solunum enfeksiyonu yapan bir viral ajandır. Bazen Covid-19 hastaları grip olmuşum diye gelebiliyor. Grip olanlar acaba Covid miyim diye karşımıza çıkabiliyor. Bu aşamada insanlara önerim kendileri teşhis koymasından ziyade özelikle bir hekime başvurmalarıdır' dedi.

Elazığ'da yayaya çarpan sürücü kaçtı

Elazığ'da yolun karşısına geçmeye çalışan kadına otomobil çarptı. Kazada kadın yaralanırken, sürücü ise olay yerinden kaçtı.

Vakaların düştüğü Elazığ'da vatandaşlardan çağrı

Elazığ'da korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da artış sürüyor. Vatandaşlar, kış aylarının gelmesiyle vakaların artmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Kapan: Açıkladı..

Tükenmişlik sendromunun kendiliğinden geçebilen bir durum olmadığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, 'Uzun süre boyunca tedavi edilmeden ilerlemesine izin verilirse depresyon, kalp hastalığı ve diyabet gibi ciddi fiziksel veya psikolojik hastalıklara yol açabilir' dedi.

Yaşı küçükken veremediği böbreği büyüyünce verdi.

Elazığ'da böbrekleri iflas eden ve 7 yıldır diyalize giren Şener Kaya, oğlunun verdiği böbrek ile yeniden hayata tutundu.

Uzmanlar ebeveynleri uyardı:

Halk arasında süt dişi ile ilgili yanlış bir kanının olduğunu belirten diş hekimi Mahmut Aslan, ''Süt dişleri hem estetik hem beslenme hem de çiğneme adına büyük bir fonksiyon sahibidir. Yerine gelecek olan daimi dişler için de rehber görevi görmektedir'' diyerek ebeveynleri uyardı.

Prof. Dr. Atılgan: açıkladı..

Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Atılgan, 'Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvarında son sistem teknoloji kullanılıyor. Modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet veriyor' dedi.

Toplam 996 haber.