Sağlık

Sağlık Haberleri

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaplan: 'Gastrit tedavi edilmezse, mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir'

Gastritin her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Şoreş Kaplan, Gastrit bireyde karın ağrısı, mide ekşimesi, göğüste yanma hissi, mide bulantısı, kusma gibi semptomlar oluşturmaktadır ancak birçok kişide de gastritin semptom vermeden ilerlediğini görmekteyiz. Gastrit tedavi edilmezse mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir dedi.

Dalmış Beauty'den yaşlanma karşıtı bakım önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, yaşlanma karşıtı bakım olarak bilinen hydrafacial uygulamasını kliniklerinde başarıyla uyguladıklarını söyledi.

Elazığ'da kadınlara yönelik 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Programı'

Elazığ'da kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Programı' düzenlendi.

Elazığ'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Elazığ'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenlenerek, vatandaşların kilo, şeker ve tansiyonları ölçülerek sağlık kontrolleri yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: 'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.

Uzmanından kalıcı dudak renklendirme önerisi

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı dudak renklendirme yöntemi ile zamanla soluklanmış, simetrisi bozulmuş, incelmiş dudakların biraz daha dolgun ve canlı gösterildiğini söyledi.

Aşının gücü, Elazığ'da vaka sayılarını düşürdü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ'da uzun bir aradan sonra düşüş yaşandı. Vatandaşlar vaka sayılarının düşmesini, aşı oranının yükselmesine bağladı.

Kış ayları yaklaştı, vatandaşlar bitkisel ürünlere yöneldi

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitkisel ürünlere yöneldi.

İl Sağlık Müdürlüğü kalp hastalıklarına karşı bilgilendirdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül 'Dünya Kalp Günü' kapsamında vatandaşları kalp ve damar hastalıklarına karşı bilgilendirdi.

Uzmanından pudralama kaş önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kadınların en büyük hayalinin kusursuz bir güzelliğe sahip olmak olduğunu belirterek, kalıcı kaş uygulamasında en iyi yöntemin pudralama kaş uygulaması olduğunu söyledi.

Vakaların yükseldiği Elazığ'da vatandaşlardan kurallara uymayanlara çağrı

Korana virüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Özel hastaneden Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nda engellilere ücretsiz muayene

Medical Park Elazığ Hastanesinde 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara ücretsiz göz muayenesi yapıldı.

Rektör Göktaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altına indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün korona virüs haritasında Türkiye'de sarı renkte 10 ilin kaldığını açıkladı. Sarı renkli olan iller arasında yer alan Elazığ'da yoğun kalabalıkların oluştuğu ve maskelerin çene altında olduğu gözlendi.

'Her gün yıkanmak saçı yıpratmıyor'

Dalmış Beauty yöneticisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, yaygın kanının aksine her gün yıkanmanın saçı yıpratmayacağını belirterek, yüksek ısıdaki su ile saçın yıkanmasının saç ve saç derisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Aşı olmaktan korkan Güllü ninenin hemşire ile diyaloğu güldürdü

Elazığ'da kurulan 200 aşı uygulama noktasının yanı sıra 40 mobil gezici ekip, vatandaşları aşılamada sahada hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Cem Kültür Vakfı önüne kurulan aşı standına 9 aydır aşı olmaktan korkan 65 yaşındaki Güllü Yıldız ile hemşire arasında geçen diyalog güldürdü. Güllü nine aşı olduktan sonra hemşireye 'hiç acımadı, yoksa sen aşı yapmadın mı' demesi kendisi başta olmak üzere orada bulunan herkesi kahkahaya boğdu.

İç yağ, hayvansal yağ tüketen ve sigara içenlerde prostat kanseri daha çok görülüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri teşhisinin konduğuna dikkat çeken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyyüp Oğuz, şimdilerde akciğer kanserinden sonra en çok ikinci sırada yer alan prostat kanserinin ilerleyen yıllarda hayat standartlarının gelişmesi, tanı yöntemlerinin artması ve yaşlanmanın da uzamasıyla artacağını öngördüklerini belirterek 50 yaş ve üstü vatandaşları tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

Aşılı ve aşısız olarak koronaya yakalanan 2 gencin akciğer tomografisi korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Elazığ'da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korona virüs tespit edilen 2 genç hastadan aşısız olanının tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü. Aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

Vaka sayısının en çok arttığı Elazığ'da maskesiz vatandaş, herkesi maske takmaya davet etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayınladığı insidans haritasında Türkiye'de ikinci sırada olan Elazığ'da vatandaşlardan hem ilginç hem de sert tepkiler geldi. Maske takmayan bir vatandaş herkesi maske takmaya davet etti.

Toplam 1000 haber.