Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ'da arkeolojik yapılar foto kapanla korunabilir

Elazığ'da bazı arkeolojik yapıların zarar görmesi üzerine, bu tür alanların foto kapanla korunması için çağrıda bulunularak, çeşitli ziyaretler yapıldı.

Kısıtlama kalktı, Harput ziyaretçilerini tekrar ağırlamaya başladı

Orta risk grubunda yer alan Elazığ'da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip Harput Mahallesi tekrar misafirlerini ağırlamaya başladı.

ELAZIĞ DAMAK DERGİSİNİN 2. SAYISI ÇIKTI

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası tarafından çıkarılan Elazığ Damak Dergisi’nin ikinci sayısı okuyucularla buluştu. Bu yıl ikincisi okuyucularla buluşan Elazığ Damak Dergisi’nde çok önemli konukların röportajları yer alırken ilimiz gastronomisi ele alındı.

Medeniyetler beşiği Harput'ta çalışmalar sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından 4 bin yıllık tarihe sahip, medeniyetler beşiği kadim şehir Harput'un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlanılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Baskil Kaymakamı Yılmaz, tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu

Elazığ'ın Baskil İlçesi Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, tarihi mekanlar da incelemelerde bulunarak ilçenin turizm anlamında bir destinasyon merkezi olması için çalışma yaptıklarını belirtti.

Unutulmaya yüz tutmuş 'Naht sanatı' gençlerin ellerinde hayat buluyor

Elazığ'da bakanlığın desteğiyle kurulan Naht Sanatı Atölyesi ile hem gençler unutulmaya yüz tutmuş sanatı öğreniyor, hem de zamanlarını değerlendirerek kalıcı eserler yapıyor.

Öyküm Sezen' den ''2020'ye Ağıt Çalışması''

Türkiye'de ilk yerel radyo ve Tv çalışmalarını başlatan ve birçok ünlü isimle birlikte çalışan ÖYKÜM SEZEN ilk teklisi " ÇAYA İNDİM TAŞI YOK " ile uzun yıllar hizmet verdiği müzik sektörüne yorumcu olarak giriş yaptı.

Sular çekilince Hastek Kalesi gün yüzüne çıktı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü altında kalan ve suların çekilmesiyle üç katlı olduğu bilinen Hastek Kalesi'nde iki kat gün güzüne çıktı. Kalenin duvarlarında Kral Aeimaries'in genç yaşta ölen eşi için yazdığı hüzünlü yazıt ile odaları birbirine bağlayan dar geçitli galeriler dikkat çekti.

Kündekari tekniği ile yapılan minber 8 asrı aşkındır hizmet veriyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Ulu Cami'ye ait olan ancak güvenlik nedeniyle Kurşunlu Camii'ne taşınan kündekari tekniği ile abanoz ağacından çivi çakılmadan yapılan 835 yıllık minber sağlamlığı ile dikkat çekiyor.

Tarihi konak, Elazığ Basın Müzesi ve Basın Evi'ne dönüşüyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin (FHGC) 30 yıldır talep ettiği Basın Müzesi ve Basın Evi'nin medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Sağır Müftü Konağı'nda kurulmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Köy köy dolaşıp sözlü halk geleneğini kayıt altına alıyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, 8 yıldır köy köy gezip unutulmaya yüz tutmuş deyişleri ve türküleri kayıt altına alarak geleceğe taşımaya çalışıyor.

Elazığ'da 17'si yeni 38 arkeolojik alan keşfedildi

Elazığ'da 50 yıl sonra ilk defa yapılan Prehistorik Dönem Yüzey Araştırmalarında 12 kişilik ekip 20 günde 4 belde ve 50 köy gezerek, 17'si yeni olmak üzere 38 arkeolojik alan keşfetti. 25 tarihi eserin de bulunduğu araştırmalarda, 8 bin yıl öncesine dayanan yerleşim yerleri belirlendi.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40'ıncı durağı Elazığ oldu

'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40. durağı Elazığ olurken, vatandaşlar müzeye yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi 2 gün Elazığ'da olacak

Elazığ'a gelecek olan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi'nin 1 ve 2 Kasım tarihleri arasında ziyarete açılacağı bildirildi.

Bir dönem cami ve hastane olarak kullanılmış tam bin 200 yıllık

Elazığ'da bir dönem cami ve zihinsel engellilerin tedavi edildiği hastane olarak kullanıldığı bilinen ve yıkılmaya yüz tutuna bin 200 yıllık kilisenin temizliği yapılarak restorasyon projesi hazırlandı.

Harput Kalesi kazılarında 7 yılda 110 bin adet obje çıktı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi'nde son 7 yılda yapılan kazı çalışmalarında 110 bin adet obje çıktı.

Baskil'in kültürel ve arkeolojik envanterleri çıkartılacak

Elazığ'ın Baskil ilçesinin taşınmaz kültürel, arkeolojik ve doğal envanterinin ortaya çıkarılması için akademisyenlerin katkısıyla çalışma başlatıldı.

Elazığ'da zamana direnen 800 yıllık manastır restore edilmeyi bekliyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bulunan 800 yıllık geçmişe sahip manastırın turizme kazandırılması için restore edilmesi isteniyor.

Elazığ'da dikkat çeken 'Delikli Kaya'

Elazığ'da bir köyde yöre sakinleri tarafından 'Delikli Taş' olarak isimlendirilen bölgenin yüz yıllarca öncesinde gözetleme noktası olarak kullanıldığı düşünülen kaya dikkat çekiyor.

Toplam 1020 haber.