Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Tarihi Hoca Hasan Hamamında restorasyon çalışmaları devam ediyor

Elazığ Belediyesinin, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput'u hak ettiği değere kavuşturmak ve kültür turizmine kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamında başlatılan kazı çalışmaları sürdürülüyor.

Yüzlerce yıllık Palu Köprüsü tarihe meydan okuyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, yüz yıllara meydan okuyarak ilk günkü ihtişamı ile ayakta durmaya devam ediyor. Bazalt taşıyla yapılan ve eskiden İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü, taş yapı mimarisiyle dikkat çekiyor.

Salçalı Köfte Festivali'nde son gün yoğunluğu

Elazığ'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Salçalı Köfte Festivali, son gününde de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

1'inci Harput Kısa Film Festivali sona erdi

Elazığ'da bu sene birincisi düzenlenen Harput Kısa Film Festivali sona erdi. Festivalde 'kısa film', 'belgesel' ve 'deprem ve afet' temalı eserler arasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Elazığlılar Salçalı Köfte Festivalinde Zafer Döner'le coştu

Elazığ'da düzenlenen 3'üncü Salçalı Köfte Festivali ikinci gününde de yoğun ilgi görürken, festivalin akşam saatlerinde sahne alan sanatçı Zafer Döner şarkılarıyla katılımcıları coşturdu.

Salçalı Köfte Festivali'nde Ece Mumay Elazığlıları coşturdu

Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi adına düzenlenen festivalde sanatçı Ece Mumay, alanı hıncahınç dolduran Elazığlıları coşturdu.

Elazığ'ı dünyaya tanıtan Salçalı Köfte Festivali'nin 3'üncüsü başladı

Elazığ'ın tanıtımına önemli katkıda bulunan ve bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Salçalı Köfte Festivali başladı. Alanı ziyaret eden vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen salçalı köftelerini yerken, diğer yandan düzenlenecek konserlerle unutulmaz günler yaşayacak.

Elazığ hem salçalı köfteye hem de eğlenceye doyacak

Elazığ'da geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali hazırlıkları tamamlandı. Festival öncesi Valilik Meydanında stantlar kurulurken Elazığlılar 3 gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle hem salçalı köfteye hem de konserlere doyacak.

Elazığ'da 1'inci Harput Kısa Film Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca sürecek olan 1'inci Harput Kısa Film Festivali vatandaşların yoğun katılımı ile başladı.

Elazığ'da bulunan 'Kup çukurunun' turizme kazandırılması isteniyor

Elazığ'ın Ağın ilçesinde vatandaşlar, Kup adı verilen 100 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki obruğun antik tiyatro olabileceğini belirterek bölgenin incelenmesini talep etti.

Kalaycılık mesleği tarihe karışıyor

Türk kültürünün bir parçası olan kalaycılık artık tarihe karışıyor. Elazığ'da sayıları birkaç taneyi geçmeyen kalaycılar, çırak yetişmediği için mesleğin yakın zamanda icra edilmeyeceğini dile getirdi.

'Sınır Tanımayan Ahenk İçin Koro' Projesi ilk etap çalışmalarına başladı

Türkiye ve 5 Avrupa ülkesinden toplam 30 katılımcının yer aldığı 'Sınır Tanımayan Ahenk İçin Koro' Projesi ilk etap çalışmalarına başladı.

Elazığ'da kuraklık nedeni ile sular çekildi, 75 yıllık okul gün yüzüne çıktı

Elazığ'da kuraklık nedeni ile baraj sularının çekilmesiyle yaklaşık 75 yıllık olduğu tahmin edilen köy okulu ortaya çıktı. Yöre halkı suların biraz daha çekilmesi durumunda köyün ortaya çıkabileceğini söyledi.

2021 yılı yaz Kur'an kursu düzenlenen şenlikle tamamlandı

Elazığ genelinde 5 Temmuzda başlayan ve 20 Ağustos'ta sona eren 2021 yılı yaz Kur'an kurslarının ardından final programı düzenlendi.

Elazığ'da halk oyunları yarışması yapıldı

Üç kategoride düzenlenen Elazığ il içi kulüplerarası halk oyunları yarışmaları tamamlandı.

Baraj suları 150 metre çekildi, 700 yıllık mezarlık gün yüzüne çıktı

Elazığ'da bir köyde baraj sularının 150 metre çekilmesiyle birlikte 700 yıllık mezarlık gün yüzüne çıktı.

Elazığ Basın Müzesi teşhir tanzimi yapım işi ihalesi gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un turizm potansiyeline katkı sağlamak ve şehrin kültürel yaşamına değer kazandırmak amacı doğrultusunda hayata geçirilecek Basın Müzesi Teşhir Tanzimi Yapım İşi İhalesi gerçekleştirildi.

Elazığ'da bin 11 camide eş zamanlı sela

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için 5'inci yılında Elazığ'da bin 11 camiden eş zamanlı olarak 'sela' okundu, dualar edildi.

Unutulmaya yüz tutan deyiş ve türküleri kayıt altına alıp Türk halk müziği repertuvarına kazandırıyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, 8 yıldır köy köy gezip unutulmaya yüz tutmuş deyiş ve türküleri kayıt altına alıyor. Çam, eski bant kasetleri dinleyip dijital ortama aktararak gelecek nesillere taşımaya çalışıyor.

Toplam 1020 haber.