Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Doğu'nun gizli denizi Hazar Gölü'nde tatil telaşı

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar, Türkiye'nin yarımadası konumundaki Elazığ'da bulunan Hazar Gölü'ne akın etti. Görüntüler Akdeniz ve Ege'yi aratmadı.

Elazığ'da açık havada piyona resitali

Elazığ Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte açık havada piyona resitali gerçekleştirildi.

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti ülke sınırlarını aştı

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.

6 tescilli tarihi yapının bulunduğu köye turist akını

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Ekinözü köyünde Yüksek Anıtlar Kurulunca tescillenen ve ayakta duran binlerce yıllık 6 tarihi yapı, hem göz kamaştırıyor hem de dünyanın dört bir yanından turist ağırlıyor.

Harput kazılarında birici dünya savaşı izleri

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan M.Ö. 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi iç kale kazılarında, 1. Dünya Savaşı sırasında orduya yardım için üretilen Cihadiye Yüzüğü bulundu. Yüzüğün arkeolojik kazılarda çıkan tek örnek olduğu bildirildi.

Harput'ta ki Buzluk Mağarası, giren 5 dakika duramıyor

Elazığ'ın turizmde önemli değeri tarihi Harput Mahallesi'ne gelenlerin uğrak noktalarından biri olan yazın eksi 20'lere kadar sıcaklığı düşen Buzluk Mağarası'na giren serinleyip çıkıyor. Tamamen turizme kazandırılması için proje çalışması olan mağaraya girenler 5 dakika bile içeride kalamadan üşüyerek çıkıyor.

Depremzede çocuklar geleneksel oyunlarla eğlendi

Elazığ'da 'Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi' kapsamında konteyner kentte kalan çocuklar doyasıya eğlendi.

Harput kalesinde bin metrekarelik alanda kazı çalışması yapılacak

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesindeki Harput Kalesi'nin 2021 yılı iç kazıları bugün başladı. İlk kazmayı Vali Erkaya Yırık vururken, bu yıl toplamda 3 noktada bin metrekarelik alanda çalışmaları süreceği kaydedildi.

Harput'un turizmine katkı, çalışma başlatılan tarihi hamam müzeye dönüşecek

Elazığ'da medeniyetler beşiği Harput Mahallesinde bulunan 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamı'nı yeniden ayağa kaldırmak için çalışma yapılıyor. İlk aşamada kazı ve kubbeyi askıya alma çalışmasının ardından restorasyonunun yapılmasıyla tarihi hamam, şehrin ve Harput'un turizmine katkı sağlaması için yaşayan müze olarak tasarlanacağı bildirildi.

420 metre uzunluğundaki tünel lokantaya, yemeğe değil, serinlemeye geliyorlar

Elazığ'da yaklaşık 70 yıl önce maden çıkartılmak için 420 metre uzunluğunda açılan tünel revize edilerek restorana çevrilmesiyle turizme kazandırılmış oldu. Sıcaklıkların arttığı bugünlerde vatandaşların çoğu yemek yemeye değil, mağarayı görmeye gelirken, içeri girenler soğuk hava nedeniyle 5 dakikada kendini dışarı atıyor.

Elazığ'da tarihi hamamda restorasyon çalışmaları başladı

Elazığ'ın medeniyetler beşiği Harput Mahallesinde bulunan 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamı'nda, restorasyon çalışmaları başladı.

Tam bir tarihe yolculuk, baba oğul 60 yılda bin 100 adet pul biriktirdi

Elazığ'da baba ile oğlu, bir dönemin vazgeçilmezi olan ancak teknoloji ile birlikte unutulan mektuplarda kullanılan pullardan 60 yıl içerisinde bin 100 adet biriktirerek tarihe yolculuğu önlerine koyan bir koleksiyon oluşturdu.

Milletvekili Erol' Elazığ'ın yeni değeri Harput olabilir'

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Harput'un siyaset malzemesi yapılmadan dünya turizmine kazandırılması gerektiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Elazığ'ın yeni değeri Harput olabilir. Yalnızca Harput kalesi değil, Harput'u bir bütün olarak kültür merkezi, alanı, havzası olarak değerlendirmeliyiz. Çünkü burada yalnızca binaları ile değil, yaşam tarzıyla, sanatıyla, kültürüyle, musikisiyle, mutfağıyla, yaşanmışlıklarıyla, inancıyla bir tarihi birikim vardedi.

Elazığ'ın turizme açılan kapısı Harput'a ziyaretçiler gelmeye başladı

Elazığ'ın turizminde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'nde, tam kapanma ve hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle hafta içinde ziyaretçilerin gelmesiyle yoğunluk yaşanmaya başladı.

Görenler, ekin sapı olduğuna inanamıyor, sapı sanata dönüşüyor

Elazığ'da 62 yaşındaki Mehmet Koçer, yazın tarlalardan topladığı ekin saplarını tek tek, özveriyle işleyerek onları tablolara dönüştürüyor.

558 yıllık camide bir yılın ardından ilk cuma kılındı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde bulundan 558 yıllık Sarahatun Camii'nde restorasyonun bitmesiyle bir yılın ardından ilk cuma namazı kılındı.

3 bin yıllık geleneği 100 yıllık Ruzba sazıyla sürdürüyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, yaklaşık 9 yıldır 100 yıllık Ruzba sazıyla 3 bin yıllık geleneği yaşatıyor.

Mehmet Havabulut Adaylığını Açıkladı

Mehmet Havabulut, Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası’na adaylığını açıkladı.

Elazığ Harput Musiki Müzesi projesinin protokolü imzalandı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yapılacak olan Harput Musiki Müzesi projesinin imzaları atıldı.

Toplam 1020 haber.