Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ'da 17'si yeni 38 arkeolojik alan keşfedildi

Elazığ'da 50 yıl sonra ilk defa yapılan Prehistorik Dönem Yüzey Araştırmalarında 12 kişilik ekip 20 günde 4 belde ve 50 köy gezerek, 17'si yeni olmak üzere 38 arkeolojik alan keşfetti. 25 tarihi eserin de bulunduğu araştırmalarda, 8 bin yıl öncesine dayanan yerleşim yerleri belirlendi.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40'ıncı durağı Elazığ oldu

'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40. durağı Elazığ olurken, vatandaşlar müzeye yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi 2 gün Elazığ'da olacak

Elazığ'a gelecek olan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi'nin 1 ve 2 Kasım tarihleri arasında ziyarete açılacağı bildirildi.

Bir dönem cami ve hastane olarak kullanılmış tam bin 200 yıllık

Elazığ'da bir dönem cami ve zihinsel engellilerin tedavi edildiği hastane olarak kullanıldığı bilinen ve yıkılmaya yüz tutuna bin 200 yıllık kilisenin temizliği yapılarak restorasyon projesi hazırlandı.

Harput Kalesi kazılarında 7 yılda 110 bin adet obje çıktı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi'nde son 7 yılda yapılan kazı çalışmalarında 110 bin adet obje çıktı.

Baskil'in kültürel ve arkeolojik envanterleri çıkartılacak

Elazığ'ın Baskil ilçesinin taşınmaz kültürel, arkeolojik ve doğal envanterinin ortaya çıkarılması için akademisyenlerin katkısıyla çalışma başlatıldı.

Elazığ'da zamana direnen 800 yıllık manastır restore edilmeyi bekliyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bulunan 800 yıllık geçmişe sahip manastırın turizme kazandırılması için restore edilmesi isteniyor.

Elazığ'da dikkat çeken 'Delikli Kaya'

Elazığ'da bir köyde yöre sakinleri tarafından 'Delikli Taş' olarak isimlendirilen bölgenin yüz yıllarca öncesinde gözetleme noktası olarak kullanıldığı düşünülen kaya dikkat çekiyor.

Elazığ'da 14. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali

Elazığ'ın Hoşköy köyünde Covid-19 tedbirleri kapsamında 14. Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.

Dünya mirasına aday Harput Kalesi için projelendirme çalışması

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nin ismini aldığı Harput Kalesi için Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç koordinesinde projelendirme çalışmaları ile restorasyonda kullanılması düşünülen taşlar ayrıştırılarak dışarı taşınmaya başlandı.

Depremle görünmez olan 'Batık Şehir'de oluşan tahribat ilk defa görüntülendi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde doğunun gizli denizi olarak bilinen ve 24 Ocak'ta meydana gelen depremden sonra su seviyesi yükselen Hazar Gölü'nde görünmez olan batık şehre dalış yapılarak, oluşan tahribat ilk kez görüntülendi.

İlk Bağışlar Geldi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oda bünyesinde fiziki ve dijital ortamda okuyucu ve dünyanın her köşesindeki ilgililerin istifadesine sunulmak üzere kurulum çalışmaları başlatılan “Elazığ Yayınları Kütüphenesine” ilk bağış Prof.Dr. Asaf Varol’dan geldi…

Vali Kaldırım'dan Başkan Şerifoğulları'na Veda!

Son Valiler Kararnamesi ile Sakarya Valiliği’ne atanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na veda ziyaretinde bulundu.

1. Dede Korkut Hikâye Yazma Yarışması Sonuçlandı

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından düzenlenen 1. Dede Korkut hikâye yazma yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren isimleri Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından açıklandı.

Belediye Konservatuarı Türk Müziği Korosu Açılışı Yaptı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz Ocak ayı itibariyle hayata geçirilen Elazığ Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Korosu, sezon açılışını gerçekleştirdi.

Kürsübaşı Okuma ve Kültür Evi'nde Etkinlik

Harput’ta hizmet veren ETUDER Kürsübaşı Okuma ve Kültür Evi, Elazığ’ın kültür ve turizmine katkı sunmaya devam ediyor.

Ücretsiz Sinema Keyfi

Elazığ Belediyesi ve Uluslararası Çaydaçıra Film - Sanat Festivali iş birliği ile ücretsiz olarak düzenlenen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören ‘Nostaljik Açık Hava Sinema Günleri’, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de farklı filmler ile Kültür Park Amfi Tiyatroda tekrar sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Açık Hava Sineması Kültürpark'ta...

Elazığ Belediyesi ve Uluslararası Çaydaçıra Film-Sanat Festivali iş birliği ile ücretsiz olarak düzenlenen ‘Nostaljik Açık Hava Sinema Günleri’, sinemaseverlerle buluşacak.

Şehir Turları Devam Ediyor

Şehrin tarihi ve kültürel yerleri ile Elazığ Belediyesi’nin Elazığ'a kazandırdığı çalışmaların vatandaşlar tarafından görülmesi ve ziyaret edilmesini amaçlayan gezi turları, Doğukent Mahalle sakinleri ile devam etti. Özel ve konforlu araçlar ile gerçekleştirilen kültür ve şehir turlarına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Toplam 1028 haber.