ELAZIĞ BULUŞMA TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 'Elazığ Buluşma Toplantısı' gerçekleştirildi. Gün boyu süren Programlar kapsamında Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, SSB Üst yöneticileri, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ Genel Müdürleri ve Teknik heyeti Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın ev sahipliğinde protokol ziyaretleri, Teknokent Firmaları ziyareti ve istişare toplantısı, OSB İnovasyon Merkezi ziyareti, Elazığ İHA Üssü ziyaretleri gerçekleştirildi. Yoğun program Ramada Otelde işadamları ile yapılan değerlendirme toplantısı ile sonuçlandırıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ için savunma sanayinde yeni bir dönem başlamıştır…

Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, SSB Yöneticileri ve Vakıf Şirketlerinin Genel Müdür, Teknik heyet ve uzmanları ile iş dünyasının temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda programı değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, savunma sanayinde Elazığ için artık yeni bir dönemin başladığı vurgusunu yaptı. Başkan Arslan konuşmasında, “Savunma Sanayi Başkanımız Prof.Dr. Sayın İsmail Demir ve Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Şuay Alpay’ın yönlendirmesi ve teşviki ile bugüne kadar ilimizin gündeminde olmayan Savunma Sanayi ile ilgili yeni bir dönem başladı. İlk adım olarak ilimizde SUHA Derneğini kurduk. Bu dernek vasıtasıyla Savunma Sanayi Başkanlığımızın Vakıf Şirketlerinin tedarikçisi olmak için adımlar attık. Bugün başta Teknokentte yer alan yazılım firmalarımız başta olmak üzere ilimiz sanayisi içerisinde uzun yıllar yer almış olan çok firmalarımız artık SSB Vakıf şirketlerinin tedarikçisi olarak gurur kaynağımız olan Silahlı Kuvvetlerimizin her türlü taarruz ve savunma amaçlı ihtiyaçlarına yönelik üretim süreçlerine katılım sağlıyor. Hedefimiz öncelikle firma sayılarımızın artırılması ve süreçlerini başlatmış olduğumuz çok ortaklı modeller üzerinden SSB ihtiyaçlarına yönelik üretimleri ilimizde yapmaktır. Bizlere bu hususta yenilikçi yaklaşımlarla ön açan Sayın Demir ve Alpay’a iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Ülkenin tüm potansiyelini harekete geçirmek istiyoruz…

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir’de yaptığı konuşmada, Türkiye olarak savunma sanayisinde iyi bir yere gelmiş olabileceklerini ancak bunun yetmediğini, bu durumu daha da ilerletmek için ülkenin tüm enerjisini ve potansiyelini harekete geçirmesi, buna yönelik tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

750'yi aşkın projeleri olduğunu ve bunun önemli bir kısmını son 5 yılda hayata geçirdiklerini ifade eden Demir, şunları dile getirdi: “Bugün savunma sanayii ciromuz 10 milyar dolarları aştı, ihracatımız 3 milyar dolarları aştı. Bu rakamları sık sık söylüyoruz. Savunma sanayiinde yerlilik oranı 70'lerin üzerinde diyoruz. Ama ben bu rakamı şöyle değiştiriyorum, stratejik ve teknolojik derinliği olan ürünlerde biz yüzde 100 yerlilik peşindeyiz. Her şeyin yüzde 100 olması peşinde olmak çok anlamlı değil ama stratejik ürünlerde yüzde 100 yerlilik peşindeyiz. Ülkemize, insanımıza güveniyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN