Bölge

Bölge Haberleri

Aksa Elazığ Gaz'dan Sevindirici Haber!

Elazığ'da 3 günden beridir yaşanan gaz kesintileri nihayet son buldu. Bu gece yarısından itibaren kademeli olarak tüm şehre gaz verilecek.

15 Gün Kesilebilir!

BOTAŞ Gaz Kullanıcılarını Uyardı! Aksagaz'ın uyarıları dikkate alınmazsa 15 gün doğalgaz kesilebilir.

SİVRİCE’Yİ YENİDEN DÜŞÜNMEK…

Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivrice Belediyesi tarafından desteklenen ve 2020 yılı Ocak ayında yaşanan deprem felaketinden sonra Elazığ’ın en önemli turizm beldelerinden biri olan Sivrice ilçesinin yeniden planlanması için Emre Arolat Mimarlık ortaklığında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Anabilim dalı Akademisyenleri ve Lisansüstü öğrencileri tarafından yürütülen uzun soluklu çalışma akademik bir yayın olarak hazırlanarak erişime açılmıştır

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'dan mesaj

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Murat Ailesinin Acı Günü

İlimizin önde gelen İşadamlarından, ELMERSAN Mermerin kurucusu ve Mermer sektörünün yurt dışına tanıtılmasında büyük emekleri olan Siyami MURAT 'dan acı haber...

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Mezuniyet

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ile Ebelik Bölümlerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Yeni başkan Akbulut...

F.Ü.Hastanesi Kardiyoloji A.B.D.Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Mehmet Akbulut Hocamız Türk Kardiyoloji Derneğinin Pulmoner Vasküler ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları Çalışma Grubu seçiminde oyların 0’nü alarak Başkan seçildi.

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Öğrencileri İçin Çevrimiçi Mezuniyet Düzenledi

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi’nde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen mezuniyet törenine Fırat üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikail ET, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bakan Yardımcısı Işıkgece'den Fırat Üniversitesiyle İlgili Açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Fırat Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile bir araya geldi. Fırat Üniversitesi’nin öneminden bahseden Bakan Yardımcısı Işıkgece, “Fırat Üniversitesi ile güçlerimizi birleştirdiğimizde bölgede özellikle hayvancılık alanında yapılacak çok kaliteli işler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ELAZIĞ BULUŞMA TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “Elazığ Buluşma Toplantısı” gerçekleştirildi. Gün boyu süren Programlar kapsamında Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, SSB Üst yöneticileri, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ Genel Müdürleri ve Teknik heyeti Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın ev sahipliğinde protokol ziyaretleri, Teknokent Firmaları ziyareti ve istişare toplantısı, OSB İnovasyon Merkezi ziyareti, Elazığ İHA Üssü ziyaretleri gerçekleştirildi. Yoğun program Ramada Otelde işadamları ile yapılan değerlendirme toplantısı ile sonuçlandırıldı.

KDV İNDİRİMİNDE SÜRE 2 AY UZATILDI

Koronavirüs salgınından etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda katma değer vergisi (KDV) oranlarında 31 Mayıs 2021'e kadar geçerli indirimli oranların süresi 31 Temmuz 2021'e kadar uzatıldı. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, uzun süreden beri TOBB nezdinde girişimlerini sürdürdükleri KDV indirim süresi, Sicil affı, Yapılandırılması bozulanlar için yeni bir düzenleme getirilesi taleplerinin karşılanmış olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ve zincir marketlerin hafta sonu hizmetleriyle ilgili de yeni bir düzenleme beklediklerini açıkladı…

DİKKAT ! ENERJİ VERİMLİĞİ ETÜDÜ YAPILACAK

ESCON Enerji, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yatırımcıların enerji verimliliği ve bu konudaki devlet destekleri hakkında farkındalığının artması için Fırat Kalkınma Ajansı ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında, Bingöl, Elazığ ve Malatya’daki toplam 10 fabrikada ESCON Enerji tarafından enerji verimliliği çalışmaları yürütülecek. Çalışmaların sonuçları bu alandaki fırsatlar ve başta Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) olmak üzere devlet destekleri hakkında bilgiler, düzenlenen seminerler ile bölgedeki diğer yatırımcılarla da paylaşılacak.

BAŞKAN ÖZDOĞAN'DAN SİTEM!..

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Esnafa destek paketinden tüm esnafların faydalanması gerekmektedir diyerek “Pandemi sürecinde tüm esnaflarımızın maddi kaybı oldu. Desteklerden esnaf ayrımı yapmak doğru değildir” dedi.

Mardin Emniyet Müdürlüğüne Atandı.

Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Muhittin İlker Emir, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.

Gri Listedeydi, Etkisiz Hale Getirildi...

Tunceli Ovacık Kırsalında, 1'i Gri Listede Yer Alan 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi.

Erol, Tazminat Süresi Uzatılsın!..

Gürsel Erol deprem tazminatı süresinin uzatılmasını istedi

Elazığ içme suyuna kavuştu.

Elazığ'ın yıllardır süren içme suyu problemi çözüldü. Ana İsale ve belediyenin arıtma tesisi ile depolarına ulaştırılan hattın tamamlanmasının ardından Hamzabey Baraj'ından getirilen içme suyu analizlerinin tamamlanmasıyla bugün şehre içme suyu verildi.

Kaybolan 4 Yaşındaki Çocuk Bakın Nerde Bulundu!

Elazığ'da kaybolan 4 yaşındaki çocuk 500 dönümlük buğday ekili arazide başakların arasında bulundu.

FKA Bu kez Bölgenin Tanıtımına Katkıda Bulundu!

Fırat Kalkınma Ajansının Yukarı Fırat Havzası Turizm Geliştirme ve Markalaştırma Sonuç Odaklı Programı kapsamında gerçekleştirdiği tanıtım ve turizm faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen “Fırat Turu” programında Gezgin ve Seyahat Yazarları TRB1 Bölgemizin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarihi ve turistik mekanları ile yöresel lezzetlerini tanıttılar.

Toplam 742 haber.