Sağlık

Sağlık Haberleri

Karı-koca aynı gün obezite ameliyatı oldu

Elazığ'da fazla kilolarından dolayı Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne başvuran karı-koca aynı gün obezite ameliyatı oldu.

70 yaşındaki hastaya damar içi ultrasonografi (IVUS) eşliğinde stent takıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 70 yaşındaki erkek hastanın lezyon olan damarına kentte ilk kez kullanılan damar içi ultrasonografi (IVUS) eşliğinde stent takıldı.

Elazığ'da 'beyin ölümü, organ doku bağışı ve nakli' konferansı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik 'beyin ölümü, organ doku bağışı ve nakli' konulu konferans düzenlendi.

Dar kanal hastalığında belirtilere dikkat

Elazığ Medilines Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan, ''Çabuk yorulma, yürüme mesafesinin her geçen gün kısalması, gece ayaklarda ağrı ve kramplar mevcutsa dar kanaldan şüphelenmek gerekiyor. Böyle bir durumda hastaların muayenelerinin üzerine çekilen görüntülemelerle birlikte dar kanal tanısı konulur'' dedi.

Serebral Palsi hastası çocuğa Botulinum toxin enjeksiyonu yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ilk defa Serebral Palsi hastası çocuğa, Botulinum toxin enjeksiyonu yapıldı.

Obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Erol: 'Obezite önlenebilir ölümlerde sigarayı geçerek birinci sıraya yerleşti'

Obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Fatih Erol, obezite hastalığının yıllar içerisinde artış gösterdiğini belirterek, obezitenin önlenebilir ölümler arasında sigarayı geçerek birinci sıraya yükseldiğini söyledi.

Elektronik sigara 'tiryaki dili' hastalığına yol açabilir

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaralara kullananlara uzman uyarılarda bulundu. 'Tiryaki dili' sendromuna yakalanılabileceğine dikkat çeken KBB Uzmanı Op. Dr. Özer, elektronik sigaranın kalıcı veya ciddi tat sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Köy köy gezerek vatandaşlara sağlık aşılıyorlar

Elazığ'da Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köy köy gezilerek vatandaşları hem sağlık taramasından geçiriyor hem de bilgilendirme eğitimleri veriyor.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ilk, kemiğe implante işitme cihazı takıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ilk kez düzenlenen operasyonda kemiğe implante işitme cihazı takıldı.

Elazığ Fethi Sekin Hastanesi'nde düzenlenen kurslar motivasyon yükseliyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları açılan kurslarla moral buluyor.

3 yıldır korktuğu için tedaviyi kabul etmeyen yaşlı kadın sağlığına kavuştu

Elazığ'da mide kanseri tanısı konan ve 3 yıldır korktuğu için tedaviyi kabul etmeyen yaşlı kadın Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.

KBB Uzmanı Prof. Dr. Sakallıoğlu: 'İşitme kaybının çok büyük bir kısmı tedavi edilebilmektedir'

Elazığ'da Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu, İşitme kaybının tedavisinin olmayacağı yönünde bir görüş hakim fakat işitme kaybının çok büyük bir kısmı gerek ameliyat yöntemleriyle gerekse de tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilmektedir dedi.

Opr. Dr. Koparan: 'Her yürüme bozukluğu demans veya normal basınçlı hidrosefali değildir'

Her yürüme bozukluğu ve idrar kaçırma olayının demans veya normal basınçlı hidrosefali (beyinde sıvı birikmesi) olmadığını belirten Op. Dr. Mehmet Koparan, 'Bunların hepsinin içerisinde ayrıcı tanılarının çok net olarak yapılması gerekiyor. Tedavinin de ona göre planlanması gerekiyor' dedi.

Bu ameliyat bölgede sadece Elazığ'da yapılıyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilmeyen kas ve iskelet sistemi tümörleri ameliyatları gerçekleştirerek bölgeye hizmet sağlamaya devam ediyor.

Hedef 2040 yılına kadar ’tütünsüz nesil’ oluşturmak

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına rağmen Türkiye'de artış görüldüğüne dikkat çekti.

Elazığ'da 2023'te 7 milyon 514 bin 25 kişi muayene oldu

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 2023 yılında Elazığ'daki sağlık tesislerinde 72 bin 332'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7 milyon 514 bin 25 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmaktadır'

Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden birinin kanser yüzünden olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Ülkemiz için ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir. Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmakta, 9.9 milyon kişi ise kanser nedeniyle hayatını kaybetmektedir' dedi.

Baş ağrısı şikayetiyle gitti, beyninde 8 santimlik kitle çıktı

Elazığ'da baş ağrısı şikayeti ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne başvuran 78 yaşındaki adamın beyninde 8 santimlik kitle çıktı. Yaşlı adam başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

İzmir'den gelen hasta sağlığına Elazığ'da kavuştu

Doğuştan ayak kısalığı bulunan ve aşırı kilosundan dolayı sorunlar yaşayan hasta Elazığ'da sağlığına kavuştu.

Toplam 990 haber.