Gündem

Gündem Haberleri

Haydi Çocuklar Camiye Projesi'nin ödül töreni düzenlendi

Elazığ'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye Projesi'nin ödül töreni düzenlendi. Minik öğrencilere teşvik için balonlarla süslenen camideki tören, renkli anlara sahne oldu.

Vali Toraman: 'Elazığ depremi sonrası 25 bin konutun anahtarını vatandaşlarımıza teslim etmiş bulunuyoruz''

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 25 bin konutun anahtarının vatandaşlara teslim edildiğini bildiren Vali Ömer Toraman, 'Elazığ 2020 depreminden sonra yapı stokunu önemli ölçüde yeniledi. 6 Şubat depreminin ardından da ihalesi yapılan deprem konutlarının sayısı 2 bin 598'dir. Bunların yaklaşık 2 bininin yapımı tamamlandı, önümüzdeki günlerde kurasını çekeceğiz' dedi.

Göl manzaralı TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler: 'Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde, göl manzaralı evlerinde oturmanın mutluluğu yaşayan depremzedeler, Allah devletimizden razı olsun. Önceki evlerimiz sağlam değildi ve korkuyorduk. Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız dedi.

Şehit ateşi Elazığ'a düştü

Pençe Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın Elazığ'daki ailesine acı haber verildi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

Sinemaya gitmemiş 29 depremzede öğrenci 'Aybüke: Öğretmen Oldum Ben' filmini izledi

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce sinemaya gitmemiş 29 öğrenciyi 'Aybüke: Öğretmen Oldum Ben' filmine götürdü.

Üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileri Filistin için yürüdü.

Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir yılda 11 bin hayvan tedavi edildi

Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir yılda 11 bin 350 hayvan tedavi edilirken, 2 bin 179 hayvan da sahiplendirildi.

TOGG'dan esinlenen sanayi ustaları güneş enerjili traktör yaptı

Elazığ'da sanayi ustaları TOGG'dan esinlenerek atıl durumda olan traktörü güneş enerjisi ile çalışır hale getirdi. Aynı zamanda tekerlerden üretilen kinetik enerji ile kendi bataryasını da şarj edebilen traktör büyük ilgi gördü.

Elazığ'a acil iniş yapan Anadolujet yolcularının panik anları kameraya yansıdı

Ankara-Diyarbakır seferini yapan Anadolujet uçağı, yakıtı kritik seviyenin altına düşünce Elazığ Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Vatandaşların panik dolu anları ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

'Kedinin fareyle oynadığı gibi oynamak' deyimi gerçek oldu

Elazığ'da, yakaladığı fareyle çılgınlar gibi oynayan kedinin o anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Aynı kedinin, yaklaşık bir ay önce de yemeğini paylaşmamak için iki köpeğe kafa tuttuğu görüntüler güvenlik kameralarına takılmıştı.

Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu: 'Kadın cinayetleri sayısı 2016 yılından beri sıfır'

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' etkinlikleri çerçevesinde yaptığı açıklamada, Kadın cinayetleri sayımız, 2016 yılından beri sıfır. Yine de şikayetleri hızlı bir şekilde değerlendiriliyor dedi.

400 liralık antifriz kullanmayan araç sahiplerini, 30 bin liralık masraf bekliyor

Elazığ'da uzmanı kış mevsiminde sürücüleri araçlarında antifriz kullanmaları konusunda uyararak, 400 liraya antifriz almaktan kaçanları 30 bin lira masraf beklediğini belirtti.

Elleri olmayan vatandaştan Gazze'ye destek imzası: ''İsrail yıkılacaksa senin bu imzanla yıkılacak''

Elazığ'da 73 Selamet Kuşağı Akıncıları Sivil İnisiyatif Grubu tarafından başlatılan ve İstanbul'da sürdürülen '7'den 77'ye Gazze için Ben de Varım' imza kampanyası duygu dolu anlara sahne oldu. Elleri olmayan vatandaşın attığı imza çevredeki vatandaşları duygulandırırken, imzayı alan görevli ''İsrail yıkılacaksa senin bu imzanla yıkılacak'' dedi.

Bahçeye giren köpek, kaşla göz arasında tavuğu kaçırdı

Elazığ'da aç kalan sokak köpeğinin bir evin bahçesinde tavuğu kapıp kaçması, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Elazığ'da Atatürk düzenlenen törenle anıldı

Elazığ'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Öğrencilerden 10 Kasım'da 'İzindeyiz' koreografisi

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde 200 öğrencinin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle oluşturduğu sonsuzluk simgesi ve 'İzindeyiz' koreografisi büyük beğeni topladı.

Elazığ TSO'dan noter talebi

Elazığ Ticaret ve Sanayi (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, güney çevreyolu mevkinde son dönemde artan nüfus ve Oto Galericiler Sitesinin aynı mevkinde bulunması sebebiyle yeni bir notere ihtiyaç duyulduğunu ve gerekli başvuruların yapıldığını açıkladı.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti: 'Orcik'

Elazığ'da bağ bozumuyla birlikte köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun talep görüyor.

Yüzlerce ekmek kullanılmayan binaya atılmıştı, ekipler inceleme başlattı

Elazığ'da elinde kalan yüzlerce bayat ekmeği ağır hasarlı binanın içerisine atan fırın hakkında zabıta ekipleri inceleme başlattı.

Toplam 5340 haber.