Erol, Tazminat Süresi Uzatılsın!..

Gürsel Erol deprem tazminatı süresinin uzatılmasını istedi

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremde kamu çalışanlarına verilen deprem tazminatı ödeme süresinin uzatılması için yetkililere çağrıda bulundu. Erol, ”Erzincan depremi sonrasında devlet memurlarına 6 yıl boyunca verilen deprem tazminatı, Elazığ için çalışan kamu görevlilerine 6 ay süreyle verilmesi uygun görülmüştür. Bu kısa süreli tazminatın büyük hak kaybı yarattığı açıktır”  dedi.
Sivrice merkezli Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında depremde görev yapan kamu çalışanlarına 6 ay boyunca 693 lira 50 TL deprem tazminatı ödenmesi kararlaştırılmıştı. CHP Milletvekili Gürsel Erol, kamu çalışanlarına ödenen deprem tazminatı süresinin uzatılması talebinde bulundu.
“ERZİNCAN DEPREMİNDE 6 YIL VERİLEN DEPREM TAZMİNATI ELAZIĞ’DA 6 AY VERİLMİŞTİR”
Yaşanan depremde gece gündüz demeden çalışan kamu çalışanlarına ödenen deprem tazminatlarının süresinin uzatılmasının hakkaniyetli bir yaklaşım olacağını belirten Erol, ”24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgede görev yapan personele tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin 2179 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile sürekli görevle fiilen çalışan devlet memurlarına ve sözleşmeli olarak çalıştırılan personele 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle 693 lira 50 TL tazminat ödenmesi kararı yayımlanmıştır. Elazığ’da depremin yarattığı mağduriyet günlük yaşamı olumsuz etkilemeye halen devam etmektedir.  1992 yılında Erzincan, Gümüşhane ve Tunceli Merkez ve ilçelerinde meydana gelen deprem nedeniyle afete maruz bölge ilan edilen yörelerde normal hayatın devamını saylayacak hizmetlerin yürütülmesi için 3838 sayılı kanun ile afete maruz bölgede çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele, bütçe kanunlarında yer alan fazla çalışma ücretinin iki katını geçmemek üzere fazla çalışma ücreti ödenmiştir. Bu Kanun yayımını takip eden altıncı yılın sonuna kadar yürürlükte kalmıştır. Erzincan depremi sonrasında devlet memurlarına 6 yıl boyunca verilen deprem tazminatı, Elazığ için çalışan kamu görevlilerine 6 ay süreyle verilmesi uygun görülmüştür. Bu kısa süreli tazminatın büyük hak kaybı yarattığı açıktır. Cumhurbaşkanı kararı ile verilen deprem tazminatının uzatılarak devam ettirilmesi zor koşullarda görev yapan kamu çalışanları için elzemdir. Afet sonrasında yurttaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz fedakârca çalışan kamu emekçilerimizin hak ettikleri görev tazminat sürelerinin uzatılması hakkaniyetli bir yaklaşım olacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN