Hamzabey Projesinde Sona gelindi!

Elazığ'ın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Hamzabey Barajı İçme Suyu Ana İsale Hattının Karşıyaka Arıtma Tesisinden Doğukent depolarına ulaştıran 5 km'lik isale hattı çalışmaları tamamlandı. Depolara ulaştırılan su, analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından evlere ulaşacak.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

 

HAMZABEY BARAJI İÇME VE KULLANMA SUYU ANALİZLERİN ARDINDAN ŞEBEKELERE ULAŞACAK

 

Elazığ’ın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Hamzabey Barajı İçme Suyu Ana İsale Hattının Karşıyaka Arıtma Tesisinden Doğukent depolarına ulaştıran 5 km’lik isale hattı çalışmaları tamamlandı. Depolara ulaştırılan su, analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından evlere ulaşacak.

Elazığ’ın yıllardır yaşanan önemli sorunları arasında ilk sırada yer alan içme ve kullanma suyu ihtiyacı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından devreye alınan projeyle çözüme ulaştı.

Hamzabey İçme Suyu Barajı suyunu kısmen şehir şebekesine aktarmak amacıyla geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan toplam 5 km uzunluğundaki isale hattı çalışmaları, pompa istasyonu kurulumu, enerji için gerekli köşk ve trafo kurulumu tamamlandı. Elazığ Belediyesi tarafından AKSA ve TEDAŞ ile gerekli protokoller imzalanarak, enerji müsaadeleri alındı.

Teknik anlamda tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından 15 Haziran itibariyle Elazığ Belediyesi ve DSİ tarafından su analizlerine başlandı. Analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hamzabey Barajından Doğukent depolarına ulaştırılan içme ve kullanma suyu evlere ulaştırılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN