FKA Bu kez Bölgenin Tanıtımına Katkıda Bulundu!

Fırat Kalkınma Ajansının Yukarı Fırat Havzası Turizm Geliştirme ve Markalaştırma Sonuç Odaklı Programı kapsamında gerçekleştirdiği tanıtım ve turizm faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen 'Fırat Turu' programında Gezgin ve Seyahat Yazarları TRB1 Bölgemizin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarihi ve turistik mekanları ile yöresel lezzetlerini tanıttılar.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Gezginler ve Seyahat Yazarları Bölgemizi Tanıttı

Fırat Kalkınma Ajansının Yukarı Fırat Havzası Turizm Geliştirme ve Markalaştırma Sonuç Odaklı Programı kapsamında gerçekleştirdiği tanıtım ve turizm faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen “Fırat Turu” programında Gezgin ve Seyahat Yazarları TRB1 Bölgemizin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarihi ve turistik mekanları ile yöresel lezzetlerini tanıttılar.

İstanbul ve İzmir’den gelen gezginler ve seyahat yazarları, bir hafta süren tanıtım faaliyetleri kapsamında Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Malatya’da bulunan tarihi ve turistik mekanları tanıttılar.

Palu Kalesi, Harput Kalesi, Tarihi Harput Evleri, Keban Barajı, Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonları, Bingöl Yüzen Adalar, Tunceli Munzur Gözeleri, Munzur Vadisi Milli Parkı, Katır Buzul Gölleri,  Malatya Darende Somuncu Baba Külliyesi, Darende Gürpınar Şelalesi, Akçadağ Levent Vadisi Kanyonu, Arapgir, Malatya Kent Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi, Malatya Kültür Evi gibi bir çok tarihi ve turistik mekanı gezerek buralarda bol bol fotoğraf ve görüntü çeken gezginler sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaptı.

Bölgemizdeki yöresel lezzetleri de tanıtan gezginler illerimize ait detaylı gezi rehberleri hazırlayarak bölgeyi ziyaret etmek isteyenleri bilgilendirdi.

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Yukarı Fırat Havzası Turizm Geliştirme ve Markalaştırma Sonuç Odaklı Programı kapsamında, daha öncede tanıtım amacıyla benzer projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Yoğunlu, ajans olarak faaliyet gösterdikleri Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin hem tarihi hem de turistik açıdan çok zengin coğrafyalar olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“İllerimiz tarihi özelliklerinin yanı sıra doğa turizmi açısından da son derece önemli konuma sahipler. İllerimizin çok zengin yöresel lezzetleri bulunuyor. Zengin mutfak kültürleri var. Bölgemizin turizm potansiyelinin artmasına yönelik olarak tanıtım etkinliklerini sürekli hale getirerek Bölgemizin ‘Fırat’ adı altında markalaştırılması, Bölgenin tanıtılması ve düzenli turların bölge illerimizi kapsayacak şekilde düzenlenmesini amaçlıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN