Elazığ'da AYT heyecanı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da başladı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da YKS heyecanı sürüyor. Dün ilk oturumu tamamlayan adaylar, bugün ikinci oturum olan AYT için yeniden okulların yolunu tuttu. Adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava gireceği okula geldi. Üzerleri aranan öğrenciler okullara alındı. Saatin 10.00’ı göstermesi ile kapılar kapandı. Öğrenciler içeride aileleri ise dışarıda ter döktü.

Dünkü sınavda edebiyatın zor olduğunu dile getiren Boran Çetin, “Ortalama bir sınavdı. Şu anki sınavın kolay olacağını düşünüyorum. Fenden biraz açıklarım var orası zor olmasa iyi olur. Hedef ilk 50 bin ama bu yıl zor mezuna bırakacağım” dedi.

Hiranur Demir ise, “Dünkü matematik ve fen kolaydı. Asıl zor olan sosyaldi. Felsefe zorladı, Türkçe de bir tık zorladı. Önemli olan bugün. Bir sene boyunca çok hazırlandım. Zaten seneye bırakmıştım. O yüzden rahatım. Hedefim, tıp ya da uçak mühendisliği” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN