Elazığ TSO Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında Meclis ve Meslek Komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Elazığ TSO'nun 2018-2021 hizmet döneminde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantında İyi Uygulama Örnekleri Raporu hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan bir sunu yaparken, 33 Meslek Komitesi Üyesine de başarılı hizmetleri nedeniyle plaket takdim edildi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Erbaş Fatiha İle Anıldı…

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, toplantının açılış konuşmasına Miraç Kandilini kutlayarak başlarken, helikopter kazasında şehit olan Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve tüm şehitleri için Meclis Üyelerini Fatiha okumaya davet etti.

Meclis Başkanı Yaşar konuşmasında, “Şubat ayının son haftası için planladığımız ancak yoğunluklar sebebiyle bugün ertelenmiş olan Şubat Ayı Meclis toplantımızı açarken Meclis Başkanlık Divanımız adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce sizlerin ve tüm halkımızın Miraç Kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin hürmetine duaların kabul olması dileklerimle, toplantımızın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İlimizde görev yaptığı sürede örnek kişiliği ile hepimizin gönlünde unutulmaz bir yer edinen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çok önemli bir paşası olan 8.Kolordu Komutanımız Korgeneral Sayın Osman Erbaş ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sizleri tüm şehitlerimiz anısına Fatiha okumaya devam ediyorum” dedi.

Başarılı Meslek Komite Üyelerine Plaket…

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, toplantıda 2018-2020 dönemindeki başarılı hizmetleri nedeniyle plaket almaya hak kazanan Meclis Üyelerini tebrik ederek, “ Bir önceki Meclis Toplantımızda alınan kararlar doğrultusunda Meslek Komitelerimizin 2021 planlaması ve çalışma organizasyonları ile ilgili olarak çok değerli çalışmalar icra edildi. Ben bugün il dışında olması vesilesiyle aramızda olmayan Başkan Vekilimiz Sayın Veli Aksu hocama ve Komisyon üyelerimize hizmetleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Meslek Komiteleri Organizasyon Komitesi tarafından 2018/2020 döneminde gayret ve hizmetleri nedeniyle 33 Meslek Komitesi Üyemize plaket törenimiz olacaktır. Ben öncelikle emek ve gayretleri nedeniyle kutluyorum.”

Elazığ TSO Akreditasyon Sistemi…

Başkan Yaşar, Odanın bu hizmet dönemi içerisinde hem kurumsallaşa, hem de üyelerin ve şehrin önünün açılması noktasında çok önemli çalışmalara imza attığını ve bu çalışmaların TOBB Akreditasyon sistemi içerisinde ‘İyi Uygulama’ olarak tescil edildiğini söyledi.

Yaşar değerlendirmesinde, “ Odamızın yine bu hizmet döneminde Akreditasyon Sistemi içerisindeki bağımsız denetçi tarafından yapılan incelemede bir çok alanda üyemize, ilimize ve şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına yönelik girişim ve faaliyetlerimizden derlenen İYİ UYGULAMA Raporumuzu Sayın Başkanımız detaylı bir şekilde anlatacaktır.

Bu Raporun tüm Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından iyi analiz edilmesini ve yayın haline getirilecek olan bu çalışmanın tüm üyelere ulaştırılarak iyi anlatılmasını her birinizden ayrı ayrı istirham ediyorum. Bu çalışma Odamızın bu hizmet döneminde gerçekleştirmiş olduğu her biri diğerini tamamlayan ve birbirinden değerli hizmet ve çalışmalardır. Amacımız başlamış olan ve bir çoğunda çok önemli mesafeler alınmış olan her bir başlık altındaki girişimlerin şehrin Kırmızı Kitabı mantığı ile sahiplenilmesi ve devamlılığının sağlanmasıdır.”

Zor Şartlara Rağmen Hedeften Uzaklaşılmadı…

Yaşar konuşmasının son bölümünde, deprem ve COVİD-19 sürecine rağmen hedeflerden uzaklaşılmadan aynı kararlılıkla çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Hem deprem hem pandemi sürecini yaşayan bu Meclis, içinde bulunulan tüm olumsuzluklara ve zor şartlara rağmen, hedeflerinden uzaklaşmadan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarihine geçecek başarılı hizmetler gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmektedir. Bugün Meslek Komite Üyelerimiz içerisinde 33 arkadaşımıza plaket verilecek olmasına karşın her birinizin bu çalışmalarda fedakarca katkınız vardır.

Odamızın kurumsal yapısının oluşturulması, fiziki altyapısının tamamlanması, hizmet binamızın bir ticaret kampüsüne dönüştürülmesi, TOBB ve diğer kurumlarda Odamızın temsili, çok ortaklı yapılarla ilin kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve işsizlikle mücadele girişimleri, üyelerimizin ve ilimizin beklenti ve sorunlarının ilgili makamlara taşınma gayretleri, kurum-kuruluş ve STK’larla olan müşterek hareket etme gayretleri ve şehrin hemen her meselesinde Odamızın inisiyatif alması tüm halkımızın takdirini görmektedir.

1884 yılından günümüze toplum içerisinde hep saygın bir yeri olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın üstlenmiş olduğu misyona yakışır hizmetler yapan bu Meclis ve Meslek Komitelerimiz hem Odamız hem ilimiz tarihine not düşmektedir. Yılmadan, taviz vermeden, küçük hesaplar içerisinde bulunmadan, Üyemiz ve ilimiz için atılan her bir adımın deprem sonrası ve pandemi sürecinde şehrimizin geleceği açısından bugün ne kadar değerli olduğuna bir kez daha şahitlik etmekteyiz.

Sözlerime son verirken, toplantımızın bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyor ve gündem maddelerimizin görüşülmesine geçiyoruz” dedi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan’dan ‘İyi Uygulamalar’ Sunumu…

Meclis Toplantısında, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO tarafından 201-2021 döneminde uygulanan ve TOBB Akreditasyon sistemi içerisinde İyi Uygulama olarak değerlendirilen çalışmalarla ilgili bir sunu yaptı. Başkan Arslan 41 ana başlık altında 250 maddeden oluşan çalışmaların her birinin şehrin geleceği açısından birbirini tamamlayan çok önemli girişimler olduğunu ifade etti.

Meslek Komite Üyesine Plaket Takdimi…

Toplantının ‘Serbest Kürsü’ bölümünde Oda çalışmaları ve projeler başta olmak üzere Meclis Üyeleri görüş ve önerilerini dile getirirken, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, çeşitli sorulara cevap vererek katılımcıları bilgilendirdiler.

Toplantı daha sonra 2018-2020 döneminde Meslek Komitelerindeki başarılı çalışmaları nedeniyle 33 Meslek Komite Üyesine plaket takdim töreni ile sona erdi.

 

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN