Elazığ TSO'nun talebi üzerine haksız rekabete önlem

Elazığ TSO tarafından 17 günlük tam kapanma kararının ardından Elazığ Valiliğine yapılan müracaat ile haksız rekabetin önlenmesi için zincir marketlerde sadece gıda ve temizlik malzemelerinin satışının yapılması talebi İl Hıfzıssıhha Meclisinin 29 Nisan 2021 tarih ve 56 sayılı kararı ile onaylandı. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan karar için Vali Erkaya Yırık ve İl Hıfzıssıhha Meclis Üyelerine teşekkür etti.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Yerinde karar için teşekkür ediyoruz…

İl Hıfzıssıhha Meclis kararının son derece yerinde olduğunu belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan konuyla ilgili değerlendirmesinde, “ 17 günlük tam kapanma kararının ardından Odamız Meslek Komite Üyeleri ve Üyelerimizce Odamıza verilen bilgide kapanma sürecinde zincir marketlerin tüm reyonlarının açık olarak hizmet vermesi halinde haksız rekabet oluşacağı ve bu nedenle gıda ve temizlik malzemeleri dışında kalan tüm ürünler için satışın yasaklanması talep edilmiştir. 28 Nisan 2021 tarihinde Elazığ Valiliğimize konuyu bildirerek haksız rekabet şartlarının ortadan kaldırılması talebinde bulunduk.

Odamızın bu talebi üzerine 29 Nisan 2021 tarih ve 56 sayılı karar ile bu talebimiz olumlu karşılanmıştır. Sayın Valimiz Erkaya Yırık başta olmak üzere tüm İl Hıfzıssıhha Meclis Üyelerine teşekkür ediyor, bu zor günleri birbirimizi anlayarak ve dayanışma içerisinde atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı…

1. İlimizde tam kapanma döneminde sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapan işletmeler, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarımız doğrultusunda kapalı olduğundan; haksız rekabetin önlenmesi amacıyla marketlerin ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapan reyonlarının veya bunların bulunduğu katların tam kapanma dönemi boyunca satışa kapatılmasına,

Oy birliği ile karar verilmiştir.

 

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN