Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ;

                18 Mart 1915 tarihi, Türk milletinin destan yazdığı, birlik ve beraberlik duygusunun en güçlü olduğu dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin özgürlüğü ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceği düşüncesi,  “Çanakkale Geçilmez” sözüyle geçmişten geleceğe aktarılan zaman ve mekânları aşan büyük bir değere dönüşür.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.” ifadeleriyle “18 Mart Çanakkale Zaferi”ni, yeniden şahlanış ve uyanışın dönüm noktası olarak gördüğünü dile getirir. Bu açıdan “Çanakkale Zaferi”, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir yeri olan, tarihin akışını değiştiren ve bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen aziz Türk milletinin büyük kahramanlık destanı ve vatan müdafaasıdır. Türk milletinin “Çanakkale Muhabereleri”nde elde ettiği bu şanlı zafer, istikbalden istiklale giden yolda bütün dünyaya karşı verilmiş bir insanlık dersidir. Bizler de aziz şehitlerimizden aldığımız ilham ve inançla, vatan topraklarını ve ay yıldızlı bayrağımızı koruyup bizi biz yapan yüksek değerleri daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle “18 Mart Çanakkale Zaferi”nin 106. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferi yaşatan 18 Mart şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN