' Kafe Sektörümüz Koronavirüsün Etkisi İle Sekteye Uğradı

78 işletme üyesi 4500 sektörde çalışan üyesi ile sektörün sivil toplum kuruluşu olarak ilk ve tek derneği olan Tüm Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği (TÜKAF ) Genel Başkanı Yusuf Uğur, sürdürülebilir kafe ve organizasyonculuk için gerekli olan adımların bir an önce atılması gerekliliğine vurgu yaptı. UĞUR, ' Kafe sektörümüz korona virüsün etkisi ile sekteye uğradı. Bu alanı yeniden canlandırmak istiyorsak bir an önce gerekli adımları atmalıyız' dedi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

 

Ülkemizde kurumsal ve yerel işletmeler olan kafelerin hızlı bir şekilde kan kaybı nedeniyle bitme noktasına geldiğini dile getiren Yusuf Uğur, batağa sürüklenen işletmelerin ve çalışanların sıkıntılı boyutu geçip artık iflas bayrağı çektiklerine dikkat çekti. Milyonlarca müşteri kayıpları yaşayan Kafe ve Organisyonculara gerekli  destek verilmediği taktirde işverenler  ve çalışanların geleceği tehlikeye girebilir. 7’den 70’e müşterilerinin ziyaret ve destekleri ile ayakta duran bu sektör bitme noktasındadır.” diye konuştu.

UĞUR , sözlerine şöyle devam etti: '' Sektörümüzün daha fazla kişiye ekmek kapısı olarak devam etmesini istiyorsak işletmelerimizi desteklemeli, çalışanlara daha iyi şartlarda çalışma alanları sunabilmek için, yerel ekonomiyi canlandıracak önlemler almalıyız.Bu anlamlamda normalleşme sürecinde  müşterilerimizin işletmecilerimize destek amaçlı mesafe,maske,hijyen kurallarına uyarak hayatımızın her alanında bu illet için önlemleri elden bırakmamalıdır.”

Sektör Paydaşlarının Sorunlarını Çözüme Kavuşturmalıyız

TÜKAF ’ın sektör içerisinde faaliyet gösteren kuruluşlar ve çalışanlar arasında köprü görevi gördüğünü dile getiren Yusuf UĞUR , koronavirüs öncesi ve sonrasında bir çok sorunun çözüme kavuşturulmayı beklediğini belirtti. UĞUR , “Sektörün iki ayağı var. Birincisi istihdam eden,ikincisi ise istihdam edilen. Bu noktada her iki tarafın da birçok isteği bulunmaktadır. Biz burada her iki paydaşı da dinleyip,sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışmaktayız. Bu anlamda işletmelerimiz devletimizden çeşitli destek beklerken,bu işletmelerde çalışan arkadaşlarımız da haklarının daha iyi noktaya getirilmesi için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğine vurgu yapıyorlar” şeklinde konuştu.

“3 Senede 4 Bini Aşkın Kişiyi İstihdam Ettirdik”

Tüm Kafeciler ve Organizasyoncular derneği (TÜKAF )’ın 3 yıl gibi bir sürede birçok kişiyi kafe sektörüne kazandırdığına vurgu yapan Yusuf UĞUR , “TÜKAF olarak bir çok arkadaşımızı Kafe,Düğün salonları sektörü içerisinde istihdam ettirdik. Bu noktada üstlendiğimiz köprü vazifesini de en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bugün 78 işletme üyemiz ve 4500 sektörde çalışan üyesi ile ülkemizde ELAZIĞ’dan ülkeye geneline yayılmayı hedefleyen en güçlü STK arasında yer alıyoruz. Dolayısıyla istihdam konusunda da önemli bir nokta olduk. Bu süreçte iş arayan ve işletmelerimize bağlantılı olarak Whatsapp grubu oluşturduk ve hem işletme hem de çalışan tarafını bu noktalarda dinleme, sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için gerekli adımları atma şansını yakaladık. Bu sayıyı daha da yukarılara taşımak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN