Kentsel Dönüşümde Büyük Fırsat

Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereği başta deprem olmak üzere afet risklerine karşı yenilenmesi gerekli görülen konutların inşaat taahhüt işlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin  Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı kararı  Resmi Gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu  yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat  alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara  ilişkin taahhüt işlerine yönelik KDV oranı yüzde 1'e indirildi.

Kentsel dönüşüm ile ilgili sağlanan bu destek ile vatandaş önemli bir kazanç sağlayacak. Deprem açısından risk oluşturan eski konutların dönüşüm süreci hızlanacak. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ile vatandaşların önündeki en büyük engellerden birinin ortadan kalktığını belirterek, bu hamlenin kentsel dönüşümü hızlandıracağı görüşünü taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN