Kültürümüzde ve Yüce Dinimizde Kadın Hep Baştacı Olmuştur

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan yayınladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, 'Bugün ekonomiye daha fazla kadın elinin nasıl değmesi hususlarını konuşmamız gerekirken maalesef kadına şiddet ülke gündeminden düşmemektedir. Bu durum vicdan sahibi her kesimin rahatsız olması gereken bir durumdur' dedi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Kadına şiddet konusu kabul edilebilir değildir…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların hayatın her alanında çok ciddi başarılar ortaya koyduğunun altını çizerek, “ Yeryüzünü güzelleştiren ve yaşanır hale getiren kadınlarımız, aydınlık yarınlara yürümemizi sağlayan en büyük gücümüzdür. Kadınlar öyle bir yüreğe ve güce sahiptirler ki, hem evlerini hem de iş yerlerini büyük başarı örnekleri ortaya koyarak yönetmektedirler.

Bu noktada kadınların üretime daha fazla katılmasını çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek istiyorsak, bunu ancak ekonomiye daha çok kadın eli değdiğinde başarabiliriz. Toplumsal hayatın her alanında etkin rol oynayan kadınların toplumların kalkınmasında, güçlü ekonomi seviyesine çıkılmasında ve güçlü nesillerin yetiştirilmesindeki etkileri yadsınmayacak kadar önemlidir.

Hem kültürümüz hem de yüce dinimizde kadın çok müstesna bir yerde olmasına karşın bugün maalesef ülkemizin en önde gelen gündem maddelerinden biri kadına şiddet konusudur. Kadının iş hayatında daha fazla nasıl yer alması gerektiği hususlarını konuşmamız gerekirken ne yazık ki, kadına şiddet bugün önceliğim olmuştur. Bu durum tüm vicdan sahiplerini rahatsız etmesi gereken bir husustur.

Bu duygu ve düşüncelerle kadınların hayatın her alanında ki katılımlarının yükseldiği, başta şiddet, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi önemli sorunlarının tamamıyla çözüldüğü günleri görmek dileğiyle başta Girişimci Kadın Üyelerimiz olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi

 

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN