KURSDER YÖNETİM ORGANLARINI BELİRLEDİ!

İlimiz de bu yıl kurulan Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif kursları geliştirme derneği KURSDER, yeni yönetim listesini belirledi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ’da eğitim ve öğretimin standartlarını yükseltilmesini hedeflediklerini ifade eden Elazığ KURSDER Başkanı Veli AKSU, derneğin kuruluş amacını açıkladı. Milli eğitime bağlı 26 tane Merkez 2 tane de ilçede olmak üzere toplam 28 kursun olduğunu aktaran AKSU, sınavlara hazırlık ve okula takviye destek kursu kanunen verme hakkına sahip kurumlar olduğunun altını çizdi. Bunun dışında ilimizde yüzlerce kursun amaçları dışında kaçak olarak veya amaçlarının dışında sınavlara ve okula hazırlık takviye derslerini maalesef vermektedir.

‘’SINAVLARA HAZIRLIK DERSLERİ 5880 SAYILI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE AÇIKÇA BELİRTİLMİŞTİR.

Derneğimizin kuruluş amacı Elazığ da çok fazla illegal kurslar var. Amacına uygun eğitim öğretim yapan 28 tane ruhsatlı kurs var 140’ın üzerinde de ruhsatsız ya da farklı adlar altında eğitim öğretim işini yapanlar var. Tabi bunların hiçbiri milli eğitime bağlı değil! Bunlar MEB’e bağlı olmayıp farklı kurumlara bağlı olup eğitim öğretim verimi hakkına sahip kurumlar değillerdir. Oysa sınavlara hazırlık ve okula takviye dersleri sadece milli eğitime bağlı özel öğretim kurslarına aittir. Bu derneği kurmamızda ki en büyük hedefte yine milli eğitime bağlı kurumlar sadece dernek üyesi olsun, eğitimini ticaretin önünde tutan kurumlarla biz dernek kuralım ve biz bu kurumlarımızı topluma tanıtalım diye bu derneği oluşturduk. Bu derneği kurarken birinci hedefimiz eğitimde ilimiz için güzel sonuçlar çıkarmak. İkinci hedefimiz ise Türkiye genelinde eğitim kalitesini yükseltip ve bu merdiven altı kurumlarla mücadele etmek. Elazığ kursder bölgesinde en aktif olan en birikimli olan bir yönetim kurulunu içermektedir. Yani ilimizde uzun yıllar özel öğretimde eğitimcilik yapan arkadaşlarımız var ve şuanda biz bölgemizde birçok ilin dernekleşmesinde katkıda bulunuyoruz ve konfederasyon kurulduğu zamanda inşallah Elazığ kursder bölgesinin temsilcisi olacaktır.

‘’İLK BAŞLARKEN 70 TANE ÜYELİK TALEBİ GELDİ.

Biz bu derneğe ilk başlarken üyelik talebi olarak yaklaşık 70 tane talep geldi. Başvuru yapan kurslardan birçoğu üye kabul koşullarında etik kurallara uymadığını gördük. Tüzüğümüze göre; öncelikle eğitim-öğretim kadrosunu iyileştirmek, fiziki ortamını iyileştirmek, eğitim araç ve gereçlerini-çağdaş eğitim standartlarına uygun ortam sağlamak, ilkeli eğitim yapmak, öğrencisine, velisine, personeline ve öğretmenine hiçbir şekilde mağduriyet yaşatmamak ve üyeler arasında dayanışmayı yardımlaşmayı sağlamak yer alıyor. Bazı kursların bunları yapamayacağına karar verdiler ve bunlar dernekten ayrıldı. Dolayısıyla bizim burada üye kabullerimiz seçicidir. Yani amacımız ille de 100-150 üye değil! Milli eğitime bağlı olmayan illegal hiçbir kurumu kabul etmiyoruz ve bu standartları sağlamayan, taahhüt etmeyen hiçbir üyeyi almıyoruz.

 

‘’ÖZEL ÖĞRETİMDE BİR TİCARİ SEKTÖRDÜR AMA ÖN PLANDA EĞİTİMDİR’’

Elbette ki özel öğretimde bir ticari sektördür ama ön planında eğitim vardır. Ancak ruhsatlı olmayan veya ruhsatındaki faaliyetlere uygun olarak eğitim yapmayan kursların ön planlarında ticaret vardır. Şimdi böyle olunca da bu defa öğrenci ve velilerin mağduriyeti yaşanıyor. Dikkat edersek son 6 yılda kurslar kapandıktan sonra 2015’ de bu illegallerin devam ettiği süre içinde şehrimiz üniversite sınavında yerleştirmede hep 72 ile 78 il sıralamasına girmiş. Yani en sonlardayız! Çünkü eğitimde bir kalite kalmadı. Biz bunu arkadaşlarla bir araya gelip değerlendirdik. MEB’e bağlı olan ruhsatlı 

kurslarımızı ilimize tanıtmak öğrenci ve velilerimizin mağduriyet yaşamaması için dernekteki kurslarımızın tercih edilmesini sağlamak.

‘’DERNEK ÜYELERİ BİRBİRİYLE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAKLAR’’

Kursder üyesi tüm kurumlar, eğitim kadrosundan tutun eğitim envanterlerinden; fiziki koşullarına kadar Ağustos ayına kadar problemleri giderme taahhüt aldılar. Yani sınıflarında kaliteli yayın, tecrübeli ve iyi öğretmenlerle sözleşme yapılacaktır. Üye kurumlarımızın sıkıntılarının olduğu noktalarda bu dernek üyeleri birbiriyle gerek öğretmen gerek bilgi alışverişinde bulunacaklar, birbirlerinin eksiklerini tamamlayacaklardır. Her şeyden önce kaliteli bir eğitim vermek için kolektif çalışacaklar.

 

‘’ÖĞRETMENDE PERSONEL DE HAKKINI ALSIN Kİ ÖĞRENCİNİN HAKKINI VERSİN’’

Kursder üyesi kurumlar öğrencisine, öğretmenine ve velisine verdiği taahhüdü eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Şayet getirmediği takdirde kurumlarımızdan herhangi biri bir yanlış yapmışsa bunun düzeltilmesi için uyarı verilecek. Bu yanlış düzeltilmediği zaman ise bu kurumu üyelikten çıkaracağız. Öğretmende personel de hakkını alsın ki öğrencinin hakkını versin.

‘’BİZ TÜM PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ’’

Bizim en büyük farkımız Elazığ’da ilk kez bir eğitimle alakalı derneğin kuruluşudur. Dernekteki 26 üyemizin de tek amacı var oda ‘Elazığ da eğitim-öğretim standartlarını artırıp bunu ülkemize yaymak’ Bu dernekte insanların bir siyasi amacı yok!

Başkanlığını Veli AKSU’nun yaptığı KURSDER derneğinin Başkan Vekilliğini Emrah Pamukçu, Genel Sekreterliğini de Eğitimci Eralp Sarıkamış yürütecek. KURSDER yönetim organları şu şekilde;

YÖNETİM KURULU

BAŞKAN: VELİ AKSU

BAŞKAN VEKİLİ: EMRAH PAMUKÇU

GENEL SEKRETER: ERALP SARIKAMIŞ

SAYMAN: KAMİL SEÇGİN

ÜYELER: OSMAN KÖKÇÜ, MEHMET ÖRNEK, İLYAS BULUT, İBRAHİM HALİSDEMİR, YILMAZ YILMAZ, HIDIR GENCER, SİNAN ASLAN

DENETLEME KURULU:

BAŞKAN: RAHMİ GÜLER

BAŞKAN VEKİLİ: ERKAN KILIÇ

ÜYELER: MERVE GİZEM KARABULUT, ERTUĞRUL KİLİMCİ, GÖRHAN GENÇKAL, TUNCER TURUS,FATİH MURAT DÖĞÜŞ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN