Yanılmaz'ın Hizmetleri Ulusal Basında
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmazın dile getirdiği Rantın en yüksek olduğu yere park yapılacak açıklamaları, ulusal basında.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın her fırsatta dile getirdiği “Rantın en yüksek olduğu yere park yapılacak” açıklamaları, ulusal basında yankı uyandırdı.
Sözleşmesi sona eren parkların yeniden ihale edilmeyip halkın emrine sunulmaya başlaması ve ilk olarak da Destek Hizmetleri Müdürlüğü karşısında bulunan büfenin tahliye edilerek, park haline getirilmesi ve Başkan Yanılmaz’ın bu konudaki kararlı tavrı, ulusal basında takdirle karşılandı.
Ulusal yayın yapan gazetelerden Habertürk Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın 22 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen Kalkınma Kurultayı Eylem ve İzleme Planı basın toplantısındaki açıklamalarını kaleme aldı.
25 Kasım Salı günü Habertürk Gazetesi’ndeki yazısına : “İdarecilerden en çok duymak istediğim cümle, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan geliyor:” şeklinde başlayan Serpil Yılmaz, Başkan Mücahit Yanılmaz’ın “Metrekaresi 3 bin, 5 bin lira olan, rantın en yüksek olduğu yerleri ağaçlandırıyorum” sözlerini aktararak, çevre projelerine hayranlığını ifade etti.
Habertürk yazarı Serpil Yılmaz yazısında ayrıca, Başkan Yanılmaz’ın şehrin sorunları ile alternatif çözüm yollarının belirtildiği talep dosyalarını Ankara’da ilgili bakanlara sunmasını da gündeme getirerek, “1 dosya 17 Bakana ulaştı” ara başlığını kullandı.
Yılmaz, 1. Kalkınma Kurultayı sonuçlarına da yer verdiği yazısında, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın şehir merkezinde resmi kurumların şehir dışına çıkartılması adına yaptığı çalışmaları ve bu alanların tümüyle botanik park olacağı sözlerini aktardı. Yılmaz ayrıca Başkan Yanılmaz’ın Harput Vadi-Park projesi ve Zafran ile Cip Mesire alanlarının belediyeye devredildiği müjdesini de okurlarıyla paylaştı.
İşte Habertürk Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz’ın yazısı.
Rantın en yüksek olduğu yere park yapılacak
İdarecilerden en çok duymak istediğim cümle, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan geliyor: “Metrekaresi 3 bin, 5 bin lira olan, rantın en yüksek olduğu yerleri ağaçlandırıyorum.”
Bu sözler, kente erişimin zor olduğu, gözden uzak yerlerde yeşil alan üretmenin pek de marifet olmadığını vurgulamış oluyor.
“Gelecek İçin Herkesin Bir Görevi Var” sloganı etrafında, 19-20 Eylül’de Elazığ’da düzenlenen “Elazığ Kalkınma Kurultayı” çalıştayından sonra ortaya çıkan, eylem ve izleme planı 22 Kasım’da İstanbul’da basına tanıtıldı.
Toplantıda kalkınma yaklaşımı; çevre, insan kaynağı ve ekonomi başlıkları ile birlikte ele alındı.
Raporu; 29 Kasım’da Elazığ’da düzenlecek kurultay öncesi ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden başkanlığında, Burak Erşahin ve ekibi detaylandırdı.
BİR DOSYA 17 BAKANA GİTTİ
Kente kalkınmayı getirme potansiyeli olan 14 sektör incelendi. Bunların arasından yeraltı kaynakları, su ürünleri ve turizm odak sektörler olarak seçildi. Odak sektörler, çevre duyarlılığı gerektirdiği için de sorularımızın muhatabı büyük ölçüde Yanılmaz ile Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak oluyor.
Yanılmaz, doğaya saygısını anlatırken göreve geldiğinde, kanser olan 750 yıllık bir çınar ağacını İstanbul’dan gelen özel bir ekibe tedavi ettirmesini örnek olarak gösteriyor.
Devasa parklar ve meydanlar inşa edeceklerini söyleyen Yanılmaz, “Şehrin içindeki Orman, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlükleri bulundukları yerden kalkıyor. Belediyemize verilen bu yerleri, botanik park yapacağız. Aynı zamanda Cip Barajı Mesire Alanı’nı da 1 Ocak’ta devralıyoruz” diyor.
Yapılması planlanan Harput Vadi Parkı’nın kente 1 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alan kazandıracağını vurgulayan Yanılmaz’a, sizin de hemen aklınıza gelebileceği gibi “Ankara’nın yetkisinde olan imar kararları karşısında, bu hedeflerine sadık kalıp kalamayacaklarını” soruyorum.
Has Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılan Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’ye geçen siyasi kadrolar arasında yer alan Yanılmaz, 30 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını kazanmıştı. O tarihten beri kentsel dönüşüm ve yeni yeşil alan projeleri ile ilgili olarak karşısına çıkan bürokratik zinciri “Koltuğumun altına aldığım dosyaları tam 17 bakana götürdüm” cümlesiyle ifade ediyor.
“Gecikmiş hizmet hizmet değildir. Türkiye’nin şartlarına bağlı olarak yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor” diyor...